r
Nosalty Logó

Üdítő pudingos desszert

SKAndi
Üdítő pudingos desszert
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A pudinghoz:

Az öntethez:

408
Kalória
8.3g
Fehérje
53.1g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
42.9g
Víz
94.7g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
28.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A pudinghoz:

Az öntethez:

Összesen 408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A pudinghoz:

Az öntethez:

Összesen 4877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A pudinghoz:

Az öntethez:

Összesen 202 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    210.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7403.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2631 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    2402 mg
  • Nátrium
    1935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    637.6 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    515 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 4877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. Először elkészítjük a pudingot: 3 dl tejben elkeverjük a vaníliás pudingporokat, hozzáadjuk a kétfajta cukrot. A többi tejet odatesszük főni, majd hozzáöntjük a cukros pudingporos tejet is. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgájákat, az étolajat, a tejet és az átszitált sütőporos lisztet is.
  4. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk és kilisztezünk. Beleöntjük a tésztamassza 2/3-át.
  5. A maradék masszába rakjuk a kakaóport, és lassan beleöntjük a világos tésztába. Végül egy kávéskanállal egyenletesen ráöntjük a tésztára a megfőtt sűrű pudingot. A pudinggal együtt sütjük meg a masszát.
  6. A már megsült, de még forró süteményre ráöntjük a vaníliás cukorral kikevert tejfölt, és hagyjuk kihűlni. Reszelt csokival vagy kakaóporral megszórva tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ünnepi alkalmakra vagy amikor csak úgy ennénk valami finomat.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek