r
Nosalty Logó

Méhcsípés torta Vivkó konyhájából

Vivesz
Méhcsípés torta Vivkó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Mandulás massza

1578
Kalória
24.7g
Fehérje
163.5g
Szénhidrát
92.1g
Zsír
63g
Víz
176.5g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
78g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Krémhez

Tésztához

Mandulás massza

Összesen 1578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Krémhez

Tésztához

Mandulás massza

Összesen 9468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Krémhez

Tésztához

Mandulás massza

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    546 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.1 g

Zsír

  • Összesen
    552.3 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2255 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    850 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    791 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    981 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    377.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 9468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

Krémhez

  1. A 2 tasak pudingport elkeverjük a cukorral, vanillincukorral és egy kevés tejjel. A megmaradt tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos tejet, majd összeforraljuk. Miután levettük a tűzről, rögtön hozzáöntjük a tojáslikőrt. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával (azért, hogy ne bőrösödjön be), majd hagyjuk teljesen kihűlni. Fontos, hogy a pudingos krém és a vaj azonos hőmérsékletű legyen. Én sokszor előző este megcsinálom.
  2. A lisztet tegyük bele egy tálba, a közepébe formázunk egy kis krátert, majd tördeljük bele az élesztőt, szórjuk meg a cukorral, és öntsük le a tejjel. Letakarjuk, hagyjuk állni addig, amíg az élesztő felfut. Utána a sót és a felolvasztott (de nem túl meleg) vajat hozzáadjuk, majd jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percig letakarva langyos helyen kelesztjük.
  3. Egy kissé magasabb falú tepsit (vagy egy tortaformát) kivajazunk (én az alját sütőpapírral is bélelem). A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Letakarva ott még 30 percig kelesztjük.
  4. A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
  5. A cukrot, mézet, vajat és tejszínt egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a mandulapelyheket, elkeverjük.
  6. A mandulát rákanalazzuk a kelt tésztára, majd 15-20 percig sütjük. Mivel minden sütő máshogy süt, tartsuk szemmel a sütit, nehogy odakapjon a mandularéteg.
  7. Miután a tészta megsült és kihűlt, akkor folytatjuk a krém elkészítését. A vajat a porcukorral jól kikeverjük, hogy egészen fehér legyen. A pudingot átkeverjük, majd apránként a vajas masszához adjuk.
  8. Ha kihűlt a tésztánk, vízszintesen félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel. A mandulás tetőt jól rányomjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a sütit mindenki imádni fogja :)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek