r
Nosalty Logó

Meglepi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meglepi torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Fehér tészta készítése

Barna tészta készítése

Krém készítése

Díszítés

Összesen 976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Fehér tészta készítése

Barna tészta készítése

Krém készítése

Díszítés

Összesen 7780 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Fehér tészta készítése

Barna tészta készítése

Krém készítése

Díszítés

Összesen 354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    504.7 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    142 g
  • Koleszterin
    2174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10798.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    2645 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    4343 mg
  • Nátrium
    2912 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.9 g
  • Cukor
    528 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2812 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    1785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2662 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1732 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2228 micro
Összesen 7780 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Fehér tészta készítése

Barna tészta készítése

Krém készítése

Díszítés

Elkészítés

Fehér tészta készítése

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A kókuszt összekeverjük a liszttel, a sütőporral.
  3. A cukros habba forgatjuk a kókuszos keveréket.
  4. Sütőpapíros tepsiben 180 fokon 15 percig sütjük.

Barna tészta készítése

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A diót összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a kakaóval.
  3. A cukros habba forgatjuk a diós keveréket.
  4. Sütőpapíros tepsiben 180 fokon 15 percig sütjük.

Krém készítése

  1. Tojássárgákat a cukrokkal kikeverjük.
  2. Tejjel és pudingporokkal sűrű krémmé főzzük.
  3. Hűlni hagyjuk.
  4. Margarint apró kockákra daraboljuk, és a krémbe beledolgozzuk.

Díszítés

  1. A fehér tésztát megkenjük a pudingos krémmel.
  2. A barna tésztát rátesszük, és megkenjük a krémmel, az oldalát is.
  3. Hűtőbe tesszük fél órára.
  4. Kivesszük a hűtőből a tortát, és megkenjük a maradék krémmel.
  5. A torta tetejére kókuszt szórunk, és virágokkal színesítjük. Oldalát reszelt csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1414
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.

Ajánló

Születésnapokra és névnapokra, illetve bármikor, mikor kedveskedni akarunk annak, akit nagyon szeretünk. Díszíteni ostya virágokkal és csokival lehet, de elhagyható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a tortámban a szívem és a lelkem is benne van. Izgatottan készítettem a legkedvesebb barátnőmnek. Valami egészen különlegességgel akartam kedveskedni neki, puha tészta lapok, csodás krém, a torta tetején kókusz és ostya virágok, illetve a torta oldalán reszelt csokoládé. Nagyon boldog volt, mikor átadtam a MEGLEPI TORTÁT. Jeles ünnepekre ajánlom elkészíteni.

Hozzávalók

Fehér tészta készítése

Barna tészta készítése

Krém készítése

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek