Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hétköznapi pudingos torta

Hétköznapi pudingos torta
Hétköznapi pudingos torta
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor sütünk itthon ilyen sima kevert tésztás süteményt, amit csak simán meghintünk porcukorral és percek alatt elfogy. Szerettem volna kicsit feldobni, hogy még kívánatosabb és izgalmasabb legyen, így született meg ez a "torta". Nagy sikere volt, egyáltalán nem árt a tésztának, hogy hűtőben kell tárolni, sőt kissé tömörebb is lesz ettől, ami szerintem csak finomabbá teszi.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A pudinghoz

Az édes narancshoz

A forma kikenéséhez

ajánlat

A kakaót kihagyhatjuk, nélküle sima "sárga" tésztát kapunk. Mikor a tésztába már minden hozzávaló belekerült, keverhetünk még bele aszalt gyümölcsdarabokat, esetleg csokidarabokat is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához dolgozzuk össze a vajat, a tojást és a cukrot.
  2. Keverjük el a sütőport a liszttel, adjuk az előző masszához, öntsük hozzá a tejet és a kakaót, s dolgozzuk jól össze. 
  3. A masszát öntsük egy kapcsos tortaformába, s vajazott, lisztezett tepsiben sütőben süssük készre (néha szúrjuk meg fogvájóval; akkor jó, ha a fogvájóra nem ragad rá).
  4. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A pudingport keverjük csomómentesre kb. 1,5-2 dl tejjel, adjuk hozzá a cukrot, s a többi tejet, majd kis lángon kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  6. A narancsokat hámozzuk meg, a fehér hártyákat is távolítsuk el.
  7. Vágjuk a narancsokat kockákra, tegyünk tűzre egy serpenyőt és dobjuk bele a narancsdarabokat.
  8. Szórjunk rá 6 ek cukrot, s addig kevergessük, míg össze nem karamellizálódik a narancs levével.
  9. A kihűlt tésztát ne vegyük ki a formából, hanem öntsük rá a pudingot, a pudingra pedig tegyük az édes narancsot (a levét csurgassuk körbe, így szebben mutat).
  10. Tegyük hűtőbe, s ha a puding megkötött, kivehetjük a formából, és tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 22 568
elküldve: 15
receptkönyvben: 292
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

M.Noémi

Mióta szakács: 2012.04.26.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejszínpudingos torta, pudingos torta, kevert tésztájú torta pudingos töltelékkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bébó
Bébó / Bébó Fri, 2013-02-15 14:52

Ezt a tészta receptet ismerem, egyik kedvenc tészta receptem, most csak vaníliás pudingpor van itthon, pedig a tejszínes a kedvencem, de biztos finom lesz ezzel is. :)

noncsi0730
M.Noémi / noncsi0730 Thu, 2013-01-24 13:05

Szia! A mi tortaformánk 22 cm-es. Persze ha nagyobb méretűben sütöd, laposabb lesz, de úgy is jó. :)

noncsi0730
M.Noémi / noncsi0730 Sat, 2012-06-02 20:43

Nagyon szívesen, örülök, hogy sikere van máshol is!A barack jó ötlet, egyszer kipróbálom vele én is! :)

nagykit
Kittina / nagykit Sat, 2012-06-02 18:19

A héten másodjára csináltam meg itthon a sütit. Mindkétszer barackkal,kakaó nélkül és különböző pudingokkal, de az alap tésztával. Nagy sikere volt! Köszi a receptet!

373
vaj 5 dkg
tojás 1 db
cukor 25 dkg
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 2.5 dl
tejszínízű pudingpor 1 csomag
tej 0.5 l
cukor 2 ek
narancs 3 közepes db
cukor 6 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál