Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-túrós fonott kalács

Meggyes-túrós fonott kalács
Meggyes-túrós fonott kalács
95 perc / előkészület: 45 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Diana Receptek Gyümölcsös sütemények számában találtam, egyből kedvet kaptam hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük tálba, és gyúrjuk sima tésztává a lisztet az élesztővel, citromhéjjal, a cukorral, a sóval, a langyos tejjel, a folyékony vajjal.
  2. Kelesszük meleg helyen a duplájára. (Vagy szórjuk egyszerűen kenyérsütőbe dagasztás-kelesztés programot beállítva - én is így tettem.)
  3. Jól dolgozzuk át a tésztát még egyszer. Nyújtsuk ki négyzetalakra belisztezett munkalapon.
  4. Keverjük ki a túrót a tojássárgájával, ízesítsük cukorral tetszés szerint, majd kenjük a tésztára.
  5. Csöpögtessük le a meggyet, rakjuk a túróra. Felezzük el a tésztát, és göngyöljük fel a hosszanti szélétől kezdve, majd óvatosan csavarjuk össze a két hengert, és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. Kenjük meg a tetejét felvert tojássárgájával, szórjuk meg mandulával. Tegyük a sütőbe és süssük meg. (Elektromos sütőben: 180 fok; hőlégkeveréses álláson 160 fok, gázhőfok: 2.)
  7. Rácson hűtjük ki.
  8. Szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 180
elküldve: 1
receptkönyvben: 249
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

zsuzso100

Mióta szakács: 2009.07.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-túrós csavart kalács, kalács meggyel és túróval, túrós kalács meggyel, meggyes kalács túróval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzso100
zsuzso100 / zsuzso100 Mon, 2009-07-06 07:05

Igen, írni is akartam, hogy nagyon-nagyon le kell csepegeteni...pedig én még meg is nyomkodtam, de mégis átitta a tésztát.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-07-06 06:56

úgy néz ki mintha nem sült volna meg, talán túl sok nedves hozzávaló van benne

snake1219
snake1219 Thu, 2010-05-27 15:08

A hétvégén én is megcsináltam (bár én dupla adag túrót raktam bele, bőven elfért benne) és nálam is hasonlóan nézett ki a belseje, mintha nem sült volna át, pedig még zsemlemorzsát is raktam a meggyhez, hogy felszívja a nedvességet, de a látvány ellenére átsült és gyorsan el is fogyott. Köszi a receptet. :))

1001
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 1 tasak
citromhéj 1 ek
cukor 10 dkg
1 csipet
tej 2 dl
vaj 7.5 dkg
tehéntúró 20 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 1 ek
meggybefőtt 70 dkg
tojássárgája 1 db
mandulapehely 3 ek
porcukor 1 ek