Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-meggyes pite Évi nénitől

Tejfölös-meggyes pite Évi nénitől
Tejfölös-meggyes pite Évi nénitől
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira lágy, finom, könnyen elkészíthető tészta, hogy ezt elteszem alap pitereceptnek.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat keverőtálba mérjük, és robotgéppel összedolgozzuk, sütőpapírral kibélelt 35x25 cm-es tepsibe öntjük.

Töltelék

  1. A magozott meggyet megszórjuk cukorral, fahéjjal, és opcionálisan őrölt szegfűszeggel, kardamommal.
  2. Mikor a tésztát kikevertük, és a tepsibe öntöttük, a meggyet a tetején egyenletesen eloszlatjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 40 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 174
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös süti, meggyes pite, tejfölös-meggyes pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

S_chef
S_chef Mon, 2018-07-09 21:47

Kedves Évi! Sajnos nekünk nem sikerült, pedig kétszer is próbáltuk és szalonnás lett a tésztája.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2018-07-09 23:38

Kedves S-chef!
Nem is értem az okát. Hiszen nincs benne zsíradék. Nincs ötletem mi lehetett az oka. Sajnálom hogy így jártatok. Üdv Évi néni

dadimami
dadimami Sun, 2015-08-30 22:09

Kedves Évi!
Megörültem a receptednek, mert emlékeztet anyósom csokis meggyes pitéjére, amit én is sokszor készítettem, de egy ideje már nem találom a receptet (és tőle már nem tudom megkérdezni). Az is tejföllel készült, és annyiban volt más, hogy a tetejére egy tábla csokoládét tettünk vagy a süti elkészülte után azon melegében és szétkentük a tetején, - így lassabban hűl ki - vagy pedig a tészta kihűlése után a csokit felolvasztva kentük a tetejére. Több receptet próbáltam már azóta, de azt hiszem a tied lesz a igazi. Ma szerettem volna elkészíteni, sajnáltam, de nem jutott rá idő. Mielőbb pótolni fogom, és az eredményt tudatom.
Köszönet a receptért.
üdvözlettel: Margó

231
finomliszt 15 dkg
rétesliszt 15 dkg
tojás 3 db
tejföl 3 dl
gyümölcscukor 12 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 csomag
1 csipet
meggy 80 dkg
gyümölcscukor 2 dkg
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 csipet
kardamom 0.5 kk