Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes parfé

Meggyes parfé
Meggyes parfé
80 perc / előkészület: 70 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a melegben fagylaltot szoktam készíteni, de mivel a mélyhűtőmben nem volt annyi hely, hogy a fagylaltgépet betegyem, eszembe jutott, hogy parfét csinálok. Annyi helyem volt, hogy  két felfújt forma, és egy hosszúkás doboz fért be, így ezekbe tettem a masszát. Arról már nem is beszélek, hogy így sokkal hamarább jutott a család a hideg finomsághoz.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és a 9 dkg cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, a reszelt citrom héjával és 1/2 dl vízzel összekeverjük, és feltesszük főni (kb. 10 perc).
  2. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásfehérjéket a fél citrom levével félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 18 dkg cukrot, amivel kemény habbá verjük.
  4. A tejszínt is kemény habbá verjük.
  5. A megfőtt és kihűlt gyümölcsöt botmixerrel elpépesítjük, 2/3-át a parféba tesszük, 1/3-át díszítésre használjuk.
  6. A kemény tojásfehérjébe a parféba szánt gyümölcspépet belekeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáadjuk.
  7. Ezt a masszát szedjük az előkészített edényekbe (a felfújt formát alufólia csíkkal magasíthatjuk), és 8 óra hosszára a mélyhűtőbe tesszük.
  8. Felhasználás előtt díszíthetjük a félretett gyümölcspéppel és tejszínhabbal is.
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 869
elküldve: 3
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: sorbet, gyümölcsfagyi, fagyikehely, fagyitorta, karamellfagyi, vaníliafagyi, házi fagyi

egyéb elnevezések

parfé, meggyes parfé házilag, meggyes fagyi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

336
meggy 30 dkg
cukor 27 dkg
habtejszín 250 ml
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
tojásfehérje 3 db