Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cappuccino-parfé

Cappuccino-parfé
Cappuccino-parfé
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert forró, nyári napokra.

hozzávalók / 4 adag

A parféhoz:

A tálaláshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral, kávéval és a vízzel egy fémedénybe tesszük, elkeverjük, és gőzfürdőben habverővel kb. 10 perc alatt sűrű krémmé verjük. Az edényt egy hideg vizes edénybe állítjuk, hozzákeverjük a likőrt, és tovább verjük, míg teljesen kihűl.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tojásos masszához keverjük. Elosztjuk 4 pohárban, és kb. 12 órára betesszük a fagyasztóba.
  3. A parfét kb. 10 perccel a tálalás előtt kivesszük a fagyasztóból. Közben a tejszínt félkeményre verjük, elosztjuk a parfén, kakaóval megszórjuk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 071
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: karamellfagyi, házi fagyi, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi, sorbet, fagyikehely, fagyitorta

egyéb elnevezések

kávéparfé, kávés fagyi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

453
instant kávé 2 ek
cukor 75 g
víz 40 ml
tojás 2 db
likőr 2 ek
habtejszín 300 g
habtejszín 150 g
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál