Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta linzertésztából

Epres túrótorta linzertésztából
Epres túrótorta linzertésztából
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túró és eper, bármikor. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzer hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát. Amíg a túrós részt készítjük, a tésztát a hűtőbe tesszük.
  2. A túrós rész hozzávalóit összekeverjük.
  3. 15 perc pihenés után a linzeralapot vaksütéssel elősütjük, majd a túrókrémet rátéve még kb. 45 percig sütjük 170 fokon. Akkor jó, ha már nem folyik, de még remegős.
  4. Itt jön a neheze: teljesen ki kell hűteni, ez több órát is igénybe vehet.
  5. Ha kihűlt, rászeleteljük az epret, és a csomagoláson található utasítás szerint leöntjük a zselével. Ismét hagyjuk dermedni.
  6. Ha jól kidermedt, szépen szeletelhető!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 482
elküldve: 30
receptkönyvben: 574
elkészítve: 25/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós gyümölcsös pite, epres túrós linzertorta, epres túrós torta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ladymeli
Gastrotherapy (Miskey Melinda) / ladymeli Wed, 2014-01-08 17:38

Még tavaly az eperszezon idején készítettem, 4 kisebb formába osztottam el mindent. Nagyon finom lett! Már alig várom, hogy újra legyen friss eper és megint meglephessem vele a családomat! :)

tina.
tina. Fri, 2013-06-07 18:09

köszönöm!! És mennyi ideig kell vaksütéssel sütni?

Napfény és Fűszer
Napfény és fűszer / Napfény és Fűszer Sun, 2013-06-02 11:26

Szia!
A nyers tésztát a formába teszed,hűtöd,majd letakarod sütőpapírral és rászórsz babot vagy rizst,aminek a súlya nem engedi sütéskor felemelkedni a tésztát. A "vaksütés" után eltávolítod ezeket és úgy teszed rá a túrókrémet.
Az elősütés után a súlynak használt babot vagy rizst elteheted és más alkalommal újra használhatod :)

tina.
tina. Sun, 2013-06-02 10:59

Szia!
Nagyon kezdő vagyok a konyhában,és azt szeretném kérdezni hogy a 'vaksütés' pontosan mit takar?
Köszi előre is!:)

806
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
tehéntúró 25 dkg
tejföl 15 dkg
tojás 3 db
cukor 8 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
eper 30 dkg
tortazselé 1 csomag
cukor 3 ek