r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos rétes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos rétes 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1364 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5460 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 249 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1765.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1364 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7062.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    3272 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    880 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728.3 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    796 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7094 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 5460 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A rétestésztához

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, és rugalmas lágy tésztát dolgozunk ki. Ha nagyon ragad, teszünk még hozzá lisztet.
  2. 3 cipóra osztjuk a tésztát és betesszük a fagyasztóba.
  3. A töltelékhez kimagozzuk a meggyet, és lecsepegtetjük. Ledaráljuk a mákot, összekeverjük a cukorral, a búzadarával és a fahéjjal. A cukrot és a fahéjat ízlés szerint adagoljuk.
  4. A tésztacipókat lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk.
  5. Rászórjuk a meggyet és meghintjük a mákos-darás-cukros keverékkel.
  6. A tészta széleit visszahajtjuk, és gyorsan feltekerjük a rudat.
  7. A tepsit előre kikenjük olajjal, és beleemeljük a kész rudakat.
  8. Megolajozzuk a rudakat, és nagy lángon pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 46261
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 26.

Ajánló

Desszertnek, de akár önálló főfogásnak is megállja a helyét egy tartalmas leves mellé. A tésztát lehet a fagyasztóban előre készíteni, és így bármikor gyorsan elkészíthető. Mire felenged, elkészül a töltelék.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk a rétes szinte minden héten az asztalon van. Mindenféle töltelékkel (túró, alma, gyümölcsök) mindenki kedvence. Ezt a receptet a nagynénémtől tanultam, és azóta is szívesen készítem. Azelőtt a hagyományos nyújtott rétesemet nem mindig sikerült úgy elnyújtani, mint ahogy szerettem volna. Ez a recept viszont mindig sikerül, és ha az ember jó vékonyra sodorja, nem veszi észre senki, hogy nem nyújtott rétest eszik. A meggyes-mákos a kedvencek közé tartozik, igaz nem lehet belőle sokat enni, mert könnyen megfekszi az ember gyomrát.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A cím és a leírás meggyes-mákosról szól, de a képen úgy látszik, mintha az egyik fele csak meggyes, a másik csak mákos lenne. Mi kell még a csak meggyes töltelékbe?

Törölt felhasználó

A tál egyik fele valóban csak meggyes, a másik a meggyes mákos. Nem kell semmi, csak meggy, kevés búzadara, ízlés szerinti cukor, fahéj.

Törölt felhasználó

Mennyi búzadara és mennyi cukor kell a töltelékhez ?

Törölt felhasználó

A búzadara mennyisége változó, mert attól függ mennyire nedves a töltelék. Nem kell sokat rászórni, 2-3 kanállal. A cukor pedig ízlés szerinti, ki milyen édesszájú annyit tesz rá..

Éva-Anyóca

Nekem ez a Te réteseid , nagyon bejönnek!!:-))Köszi,elmentve.Éva-Anyóca Szép napot, itt szépen hull a hó!!:-))

Törölt felhasználó

Köszi Éva-Anyóca! Itt is esik majdnem egész nap! Ilyenkor szeretek én sütni,mikor kinn jó hideg van, benn pedig átjárja a házat a süt? illata és melege. A jó vanília és fahéj illat ilyenkor sokkal jobb mint a nyári melegben. Puszi Marika

Éva-Anyóca

Marika!Igazad van,már 2-3 napja kezdek észhez térni, a betegségb?l, még nem az igazi, a kedvem is lassan kezd vissza szivárogni a sütés és f?zés mágiájához:-)))Már holnap megvesszük a feny?t, aztán hétf?n nagy élelmiszer vásárlás, összeírtuk a lánnyal, mi hiányzik, persze, ami totál frissen kell majd, tej ,tejfel, kenyér, azt még az utolsó pillanatban is veszünk.Még csak egy-két süti receptjét találtuk ki a lányommal karácsonyra és szilveszterre.Még kell közölték, de mit???Ehhez próbáltunk listát állítani.Ételeket is most kezdem az agyamban kialakítani.Vacak dolog, ha a náthás,köhögéses-torokfájásos, hangelmenéses vírusos baj itt tombol két hete.:-(((Lassan gyógyulunk a lánnyal, neki már muszáj mennie hétf?n suliba, 6 napot hiányzott és az sok.Szép hétvégét.Én is beindulok , remélem, a konyhai tennivalókba miel?bb.:-)))Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Megcsináltam ezt a rétest,hát valami isteni lett! Bár kicsit kemény lett a tésztája,lehet sokáig sütöttem, talán holnapra puhul majd a töltelékt?l,de ízre isteni! Legközelebb túrós-meggyest fogok csinálni! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Ez az igazi rétes! A nagymamámé így nézett ki. Szinte érzem az ízét! Csodálatos!

szteri

Retes receptet kerestem, amit nem nyujtani kell. A Tiedet probaltam ki vegül. Lett belöle 4 rud cseresznyes, es 2 rud tejbegrizes.... Egyszerü es nagyon finom, tökeletes recept!!!

Törölt felhasználó

Milyen az a tejbegrízes? Olyat még soha nem hallottam?

szteri

Szia Vikicica! A tejbegrizes retest meg a Deditöl tanultam. 2 rud reteshez fel liter tejböl rendes tejbegrizt fözünk, bele kb. 1dl tejföl es 1 tojas + mazsola aki szereti. Kihütjük, majd a kihült töltelekkel töltjük a reteslapot. Evökanallal rapötyögtetjük... Müködik sima bolti reteslappal is (mar probaltam :)) Nalunk az egyik kedvenc.

Törölt felhasználó

Köszi a tippet okvetlen megkóstoljuk!

Törölt felhasználó

Üdv Mária! Már alig várom,hogy megkóstoljam...viszont nem tudom mennyi id?re tegyem fagyasztóba!?Köszönettel!

Törölt felhasználó

Nem kell sok id?re kb 10-15 perc, csak kicsit megkeményedjen, mert akkor jól lehet nyújtani!

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ,de közben már elkészítettem :-)...20-25 percre tettem be...majdnem jól tippeltem...,de valami isteni finom lett...3 f?re készítettem és elfogyott az összes:-)...bár az igazsághoz hozzá tartozik,hogy bél poklosok vagyunk...illetve biztos,hogy rendszeres vendége lesz asztalunknak ez a könny? és egyszer? finomság!Köszönet érte!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen.

koala

Elnezest a kesoi zavarasert!Holnap szeretnem kiprobalni ezt a retes keszitesi format is csak nem nem tudom hogy hany fokon kell sutni?Koszonom a segitseget elore is!

Hozzávalók

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?