Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes kifli 2. - étcsokival

Meggyes kifli 2. - étcsokival
Meggyes kifli 2. - étcsokival
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc sütim. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk.
  2. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd 30-40 percig meleg helyen pihentetjük.
  3. A meggyet lecsöpögtetjük, és félbevagdossuk.
  4. Az étcsokit apró darabokra vágjuk.
  5. Egy tálba fahéjas-cukrot összekeverünk.
  6. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kockákra vágjuk.
  7. Mindegyik kockát átlósan végig rakosgatjuk félbevágott meggyel,  fahéjas cukorral megszórjuk, és 2-3 db kis csokit is ráteszünk.
  8. Ezután a két üresen maradt csücsköt egymásra hajtjuk.
  9. Sütőpapíron aranybarnára sütjük.
  10. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 298
elküldve: 1
receptkönyvben: 214
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsi

Mióta szakács: 2010.12.16.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt kifli meggyel és étcsokoládéval töltve, csokis-meggyes kelt kiflik

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alfaniki
alfaniki Sat, 2011-12-03 23:28

Nyammiiiiii de fini süti :))) megsütöttem,porélesztővel,libazsírral,étcsokis-meggyes-mandarinos töltelékkel :)))))) a tésztájába tettem 3 evőkanál cukrot,mert édes szájú vagyok,viszont az utloagos cukrozást nem szeretem..BIG LIKE süti :)))) Elolvastam elötte a hozzászólást,és én alá hajtottam az utolsó csücsköt,formája megmaradt ..20perc sütés után szinte kiabált : azonnal kóstolj meg !!! a páromnak is nagyon ízlik.Köszi a receptet ...

T
Timcsi / T Mon, 2011-12-05 22:27

De jó, ügyes vagy, ötletes a mandarinos változat! :) Nekem is ez az egyik kedvenc sütim, eddig aki megkóstolta, mindenkinek nagyon ízlett! Köszi a dicsérő szavakat :) Üdv, Timi

MSzilvi
MSzilvi Sun, 2011-02-13 15:50

Ma megcsináltam, sajnos közel sem lettek olyan szépek a kiflik mint a képen. Nem is igazán értem, hogy miért, mert a tésztája nagyon jó állagú lett, a tepsiben is nagyon gusztán sorakoztak. De a sütés közben szétnyíltak :-( Talán majd legközelebb, biztos én szúrtam el valamit.

T
Timcsi / T Sun, 2011-02-13 16:28

Kedves Szilvi, ha legközelebb csinálod, az utolsó ráhajtott csücsköt húzd mindig egy picit a kifli alá. Úgy nem fognak szétnyílni.
De ne szomorodj, a következő biztos jobban fog sikerülni! :) Üdv, Timi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-11 11:02

Gratulálok!!! És ez a kép... bármelyik sütis könyvben megállná a helyét!! Csodaszépek! És nagyon finom is (én már kóstoltam :)!

timi sz
timi sz / timi sz Thu, 2011-02-10 15:22

hát ezek a kiflik istenien néznek ki, ez lesz a következő süti amit ki fogok próbálni:)

T
Timcsi / T Thu, 2011-02-10 22:26

Köszönöm kedves Timi sz :), remélem ízleni fog Neked is! :)

bokine
bokine / bokine Thu, 2011-02-10 15:05

Gratulálok az első receptedhez, nagyon jól néznek ki ezek a kiflik:) Üdv: Bokros Erika

T
Timcsi / T Thu, 2011-02-10 22:00

Köszönöm szépen Erika, nagyon kedves vagy! :) Már nagyon vártam, hogy felkerüljön :) Timi

867
finomliszt 30 dkg
disznózsír 12 dkg
tojássárgája 2 db
1.5 kk
tej 1.5 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 1.5 teáskanál
tejföl 80 g
meggybefőtt 350 g
étcsokoládé 100 g
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
porcukor 1 ek