r
Nosalty Logó

Meggyes-csokis-mascarponés csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-csokis-mascarponés csigák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelék krémjéhez

A töltelékhez

Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelék krémjéhez

A töltelékhez

Összesen 3374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelék krémjéhez

A töltelékhez

Összesen 273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1771.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 3374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék krémjéhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, rugalmas tésztát gyúrunk belőle, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A krém hozzávalóit először a tej 1/3-val alaposan kikeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, és sűrű krémet főzünk belőle, majd langyosra hűtjük.
  3. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a pudinggal, rászórjuk a meggyet és a csokit, majd feltekerjük, és vastag szeleteket vágunk belőle.
  4. Tepsire tesszük, majd fél órát kelesztjük.
  5. 180 fokos sütőben kb. negyed óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2432
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a szuper receptet Piszke blogján olvastam, majd a tölteléket kicsit átalakítottam. A legfinomabb csiga, amit valaha ettünk. Cseresznyével is ki fogom próbálni. A mascarpone bármilyen natúr krémsajttal helyettesíthető!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék krémjéhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...