Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösbormázas-szilvalekváros szelet

Vörösbormázas-szilvalekváros szelet
Vörösbormázas-szilvalekváros szelet
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon könnyen elkészíthető, egyszerű kevert sütemény. Többször készítem csokimázzal is. Üstben főzött szilvalekvárral az igazi.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tojást kihabosítjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a margarint és a lekvárt is. A száraz hozzávalókat elegyítjük egymással, és a masszához keverjük. Ízesítsük fahéjjal és citromhéjjal.
  2. Egy tepsit (kb 20 x 30 cm) kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 18- 20 percig sütjük, majd rácsra borítva kihűtjük.

Mázhoz

  1. A mázhoz összekeverjük a bort a porcukorral, és bevonjuk vele a süteményt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 708
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: szüret, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vörösboros-szilvalekváros sütemény, diós-lekváros süti vörösboros bevonattal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
tojás 3 db
barna cukor 8 dkg
vaj 9 dkg
szilvalekvár 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
dió 10 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 teáskanál
porcukor 15 dkg
vörösbor 50 ml