r
Nosalty Logó

Medvehagymás zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Medvehagymás zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 588 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 3523 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 327 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 588 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5930.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    3401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 3523 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 327 Kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A kelt tésztához:

  1. Az élesztőt és a cukrot a langyos tejbe morzsoljuk, és felolvasztjuk benne. A lisztet egy edénybe szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős-tejet, kevés liszttel elkavarjuk, és 15 percet hagyjuk kelni. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhagéppel sima tésztává dagasztjuk. Letakarva kb. 45 percet kelesztjük, majd átgyúrjuk, és további 20 percet kelesztjük.
  2. A töltelékhez a medvehagymát megtisztítjuk, a szárakat letépkedjük, mossuk, majd saláta-centrifugában megpörgetjük. A leveleket durvára vágjuk, majd konyhai aprítógépben, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a vajat, olajat és a parmezánt, összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A tésztát munkalapon kb. 30x45 cm nagyságú négyszöggé nyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vajjal, feltekerjük, kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd egy fakanálnyéllel hosszában jó mélyen lenyomjuk. Letakarva kb. 20 percet kelesztjük.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 835
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom zsemle a medvehagymaidényre.

Hozzávalók

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek