r
Nosalty Logó

Medvehagymás-tojásos galuska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Medvehagymás-tojásos galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 691 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2763 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 184 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 691 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6550.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    4131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    715 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2043 micro
Összesen 2763 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vizet felteszünk forrni.
  2. A medvehagymát megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.
  3. A lisztből, 3 tojásból, 4 dl vízből 1,5 tk só és a felaprított medvehagyma hozzáadásával tésztát keverünk.
  4. Az előzőleg feltett, forrásban lévő vízbe szaggatjuk a galuskát. Nem kell sokáig főzni, pár perc alatt feljön a víz felszínére!
  5. A galuskát leszűrjük, és félretesszük.
  6. Az 5 tojást 1 dl tejszínnel, és ízlés szerint só hozzáadásával felverjük.
  7. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, ráöntjük a tojást. Amikor a tojás kezd összeállni, hozzáadjuk a galuskát, összeforgatjuk, és készre sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4334
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ahány ház, annyi szokás... előbb a galuska vagy a tojás kerüljön a serpenyőbe? Nálunk a család sokféleképp készíti, például úgy is, hogy a tojásból elkészítik a rántottát, és aztán keverik össze a galuskával. Nálunk a receptben leírt folyamat vált be. Ha az elkészített galuskára nem ütünk tojást, akár más ételhez is használhatjuk köretként. Én kipróbáltam egy kis fokhagymás tejföllel leöntve, isteni finom!!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm, mentve, egyszer?,nagyszer?, laktató finomság ! :)

Dina79

Így van, ahogy írod. Tulajdonképp volt még pár felesleges medvehagyma levélke, gondoltam beleteszem a galuska tésztájába. Nem vártam nagy változást, de mégis kicsit más íz, és itt-ott zöldes galuska lett a végeredmény. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek