r
Nosalty Logó

Medvehagymás peszto ügyi-fogyitól

NS
Medvehagymás peszto ügyi-fogyitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

427
Kalória
8.6g
Fehérje
21.4g
Szénhidrát
36.8g
Zsír
29.1g
Víz
-
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 4268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    367.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9836.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1934 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    957 mg
  • Foszfor
    2386 mg
  • Nátrium
    4375 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 4268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 422 kcal

Elkészítés

  1. A medvehagymákat ALAPOSAN megmossuk, konyharuhába tekerve "meglapogatjuk", így a vizet eltávolítjuk belőle.
  2. A medvehagymákat apróra vágjuk (nem kell annyira, mint a petrezselymet).
  3. Majd minden összetevőt, diót, mandulát, szezámmagot, fenyőmagot, sót és a medvehagymát beletesszük az aprítógépbe.
  4. Először csak 2 dl olívaolajat teszünk hozzá, és összeaprítjuk mindezt.
  5. Most megkóstolhatjuk, és ízesíthetjük, ahogy szeretnénk. Ahhoz, hogy a kész medvehagymás pesto a fogyasztáskor elég "szaftos" legyen, valószínűleg még bőven kell bele olívaolaj - nem kell sajnálni az olívaolajat, hiszen attól lesz jó híg a "szósz".

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Amikor jónak érzed az állagát a pesztónak, kis üvegcségbe öntöd úgy, hogy a tetejére egy jó ujjnyi olívaolajat öntesz, és rácsavarod a tetejét. Részemről felcímkézem az üvegeket, hogy tudjam, mikor gyártottam. A kamrában a polcon tárolhatod. Fogyasztáskor a  frissen főtt tésztára ráteszem a pesztot, (ha gondolod a mikróban egy kicsinyt megmelegítheted, hogy ne hűtse ki a tésztát), és sajttal megszórva (vagy nélküle) fogyaszthatod.  Jó étvágyat hozzá.

További receptek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Krémes zöldspárgapesztó

Ez a recept egyetlen csokor zöldspárgával kezdődik, amit blansírozunk, majd összekeverünk olyan klasszikus pesztó alapanyagokkal, mint a fokhagyma, a parmezán, mandula és az olívaolaj. Az ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek