Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás krumplifőzelék

Medvehagymás krumplifőzelék
Medvehagymás krumplifőzelék
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden formájában szeretjük a krumplifőzeléket, hidegen, melegen, tárkonnyal, zellerrel, magyarosan, tejszínesen... de amikor megláttam a zöldségesnél a gyönyörű, friss medvehagymát, nem volt kétséges a mai elkészítés módja. Fontos, hogy a medvehagymát ne főzzük, egyrészt, mert a hőkezeléskor elveszíti a benne lévő sok értékes tápanyagot, másrészt íze, mely leginkább a fokhagymára hasonlít, is jelentősen gyengül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gluténérzékenyek, fogyókúrázók a lisztet kiválthatják 3 szem krumplival, amit a főzővízből kivéve, villával összetörve, a joghurttal elkeverve adunk a főzelékhez, és ezzel sűrítjük be.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, 2-3 percig közepes hőfokon pirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, 2 percig tovább pirítjuk. Felöntjük annyi alaplével/vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje. Sóval, cukorral, babérlevéllel ízesítjük, puhára főzzük (kb. 15 perc).
  3. Amíg a krumpli fő, a joghurtot/kefírt simára keverjük a liszttel, 1 dl vízzel és az ecettel.
  4. A medvehagymát felaprítjuk.
  5. Amikor a krumpli megfőtt, a főzővízből pár evőkanálnyival összekeverjük a joghurtos lisztet, és amikor teljesen csomómentes, a krumplihoz öntjük. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a főzeléket, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 504
elküldve: 4
receptkönyvben: 286
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

joghurtos-medvehagymás krumplifőzelék, medvehagymás burgonyafőzelék joghurttal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Redy28
Redy / Redy28 Mon, 2014-12-29 15:24

Én is fagyasztott medvehagymát adtam hozzá: ma ez volt nálunk az ebéd sült oldalassal. Én tejföllel és cukor nélkül csináltam, de mindenkinek nagyon ízlett a családban! Köszönjük és BUÉK!
ü Edit

nemgabi
nemgabi / nemgabi Fri, 2013-11-01 17:30

Kedves Modosa!
Nagyon-nagyon finom ez a főzelék! Ma megcsináltam, volt még a fagyasztómban egy kis medvehagyma hozzá. Én magyarosan szoktam készíteni, de mostantól biztos, hogy ezt a verziót is feleszem a repertoárba!
Üdv: Gabi

387
burgonya 1 kg
alaplé 6 dl
joghurt 2 dl
vaj 5 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
finomliszt 8 dkg
medvehagyma 1 csokor
tárkonyecet 2 ek
babérlevél 2 db
nádcukor 1 csapott ek
1 ek
víz 1 dl