r
Nosalty Logó

Medvehagymás kecskesajtos penne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Medvehagymás kecskesajtos penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2329.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1211 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 3161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük. A medvehagymát megmossuk, salátacentrifugában megpörgetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük.
  3. Az olajat a serpenyőben felhevítjük, rászórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük. Felöntjük a borral és kb. 100 ml vízzel, amelyben a tésztát főzzük. Magas hőmérsékleten kb. 2-3 percig főzzük.
  4. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a medvehagymát - 1 ek kivételével - , botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a kecskekrémsajtot és a creme fraichet, bot mixerrel krémesre dolgozzuk. A mártást sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  5. A medvehagymás mártáshoz keverjük a leszűrt tésztát és a fenyőmagot. A maradék medvehagymával megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1119
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyors ebéd vagy vacsora medvehagymaidényre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek