Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-cukkinis tészta

Medvehagymás-cukkinis tészta
Medvehagymás-cukkinis tészta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nem gondolom ki jó előre, mit fogok főzni, akkor körülnézek, és a meglévő alapanyagokból készítek valamit. Most már egy hete a konyhapulton díszelgett egy csokor medvehagyma - nemrég fedeztem fel milyen finom - és nem nagyon tudtam mit is csináljak belőle. Miután megtaláltam a cukkinit, már összeállt a kép.:-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon kb. 15 perc alatt, nem túl erős fokozaton megpároljuk.
  2. Ezután hozzátesszük a megmosott, majd apróra vágott medvehagymát, és még főzzük pár percig, míg a hagyma is összeesik kicsit.
  3. Ezután ráreszeljük a szerecsendiót, és hozzáadjuk a tejszínt. Amikor felforrt, belerakjuk az apróra vágott petrezselymet, újból megkeverjük, és levesszük a tűzről.
  4. A tésztát sós vízben, pici olaj hozzáadásával kifőzzük.
  5. Amint elkészült, leszűrjük, tálaljuk, ráteszünk egy adag szószt, és a tetejére reszelt parmezánt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 657
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Szityó

Mióta szakács: 2012.04.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinis penne, medvehagymás farfalle, tejszínes-zöldséges tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lillaanna
Lillaanna Thu, 2012-05-03 09:22

Kedves Szilvi!

Ez nagyon jól hangzik! :) De sajnos a párom nem szereti a cukkinit. Van ötleted, hogy mivel lehetne helyettesíteni? Ha csak egyszerűen kihagynám a cukkinit, akkor talán... olyan semmilyen lenne a recept... :S

Előre is köszi,
Lilla

szusz
Szityó / szusz Sun, 2012-05-06 17:48

Kedves Lilla!
Azóta két ötletem is támadt (segítséggel) az egyik a spenót, a másik a borsó.
Mindkettővel - persze külön- külön - szívesen kipróbálom magam is!
üdv
Szilvi

szusz
Szityó / szusz Thu, 2012-05-03 21:01

Kedves Lilla!
Nagyon jólesik hogy még így is meg szeretnéd csinálni.:-)
Viszont őszintén szólva egész nap ezen gondolkodtam és nem sokra jutottam:-(
Arra gondoltam, hogy a padlizsán lehet még helyettesítő, de nem tudom úgy milyen lesz az összhatás. Ha szeretitek, azzal megpróbálnám. Ha esetleg megcsinálod, kérlek jelezz vissza hogy úgy is finom lett -e.
Jó főzöcskézést,
üdv
Szilvi

szusz
Szityó / szusz Sun, 2012-04-22 15:56

Éva, Móni, nagyon örülök és köszönöm a visszajelzést!
üdv
Szilvi

P.Móni
P.Móni Sun, 2012-04-22 14:11

Elkészítettem és tényleg nagyon finom!! :) Köszönöm ezt a tavaszi ötletet!! :) Móni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-04-18 09:19

Kedves Szilvi!

Nagyon ízlett, köszönjük szépen, a család hamar elfogyasztotta.:-))
Szép napot kívánok mára is!
Éva-Anyóca

szusz
Szityó / szusz Tue, 2012-04-17 14:07

Kedves Éva!
Örülök hogy megtetszett a recept, remélem ízleni is fog!
üdv, Szilvi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-04-17 10:34

Még van egy csokor medvehagymám, frissen.
Már tudom, mit csinálok belőle, köszönöm.:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

858
penne 50 dkg
medvehagyma 1 csokor
cukkini 2 nagy db
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 3 dl
1 ek
bors 1 tk
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
parmezán sajt 5 dkg