r
Nosalty Logó

Cukkinis tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2227 micro
Összesen 838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118 g

Zsír

  • Összesen
    136.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4646.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1890 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1376 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8906 micro
Összesen 3352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megmosása után kimagozzuk, héjával együtt sajtreszelőn lereszeljük és besózzuk.
  2. Margarinon megpároljuk a zellerzölddel és a fokhagymákkal.
  3. Ameddig dinsztelődik, kifőzzük a tésztát.
  4. Amikor összedinsztelődött, felverjük a három tojást, a tejfölt összekeverjük a liszttel, majd a tojásokhoz adjuk.
  5. Végül az így kapott keveréket a cukkinihez adjuk. Amikor összesült, a kifőtt, lecsepegtetett tésztához keverjük.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk és tálaljuk. Frissen a legfinomabb.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 18285
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet még édesanyám kapta egy régi nyaralásunk alkalmával. Megismerkedtünk ott egy Németországban élő családdal, és a hölgy, akitől a receptet kaptuk, azt állította, hogy ők még anno Ayrton Senna anyukájától kapták. Hát, hogy valóban így van-e, azt nem tudom, de azt igen, hogy azóta családunk nagy kedvence ez a gyorsan elkészíthető, finom tészta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...