r
Nosalty Logó

Petrezselymes pangasius zöldségfasírttal

dius0306
Petrezselymes pangasius zöldségfasírttal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Halhoz

Zöldséges fasírthoz

515
Kalória
50.5g
Fehérje
27.8g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
358.3g
Víz
317.5g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
799.1mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Halhoz

Zöldséges fasírthoz

Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Halhoz

Zöldséges fasírthoz

Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Halhoz

Zöldséges fasírthoz

Összesen 110 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    358.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    358.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

Halhoz

  1. Kevés sós vízben puhára pároljuk a zöldségkeveréket, leszűrjük, és krumplinyomóval pépesre törjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Beleütjük a tojást, borsozzuk és sózzuk még kicsit, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen.
  3. Gombócokat formálunk, majd kissé meglapítjuk a kezeink között.
  4. Nagyon kevés olajjal kikenünk egy serpenyőt, és a fasírtok mindkét oldalát 4-5 perc alatt megsütjük. (Jó, ha egy spatulával lenyomjuk sütés közben, hiszen csak ki van kenve az olajjal a serpenyő, és nem "tocsog".)
  5. A halat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés szárított (vagy friss) petrezselyemmel, és hagyjuk 10 percet állni.
  6. 2-3 perc alatt a serpenyőben maradt olajon megsütjük mindkét oldalát a halnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Szeretem a halat, szeretem a zöldséget... ennyi! :)

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...