Mátrai borzaska medálok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Mátrai borzaska
-
28g tojás35 kcal
-
1g só0 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
125g sertés szűzpecsenye136 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
63g sajt220 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
634
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Mátrai borzaska
-
110g tojás138 kcal
-
2g só0 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
250g sajt880 kcal
-
0g bors0 kcal
-
340g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
2534
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Mátrai borzaska
-
5.9g tojás7 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
16.2g burgonya9 kcal
-
0.8g rozmaring1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
29 kcal
-
13.5g tejföl27 kcal
-
13.5g sajt48 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.4g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
137
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2004.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 237.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
634
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.8 g
Zsír
-
Összesen 140.7 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8016.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 2054 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 2748 mg
-
Nátrium 2610 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 951.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1273 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 812 mg
-
Retinol - A vitamin: 1240 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 532 micro
Összesen
2534
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
137
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Mátrai borzaska
-
2 db tojás
-
1 ízlés szerint só
-
3 közepes db burgonya
-
2 szál rozmaring
-
3 gerezd fokhagyma
-
5 ek finomliszt
-
500 g sertés szűzpecsenye
-
250 g tejföl
-
250 g sajt
-
1 ízlés szerint bors
-
4 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Mátrai borzaska
- A burgonyát pucoljuk meg, majd reszeljük le. Enyhén sózzuk meg, kavarjuk át, és hagyjuk pár percet állni, majd nyomkodjuk ki a keletkezett levet.
- Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a finomra vágott rozmaringot, az apróra vágott fokhagymát, sózzuk meg finoman, utána kavarjuk át. Ezután szórjuk hozzá a lisztet, és kavarjuk át. Viszonylag sűrű masszára törekedjünk. Ezután adjuk hozzá a reszelt burgonyát is, amivel kavarjuk össze egyenletesen.
- A sertésszüzet vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre, majd nyomkodjuk meg őket. Sózzuk, borsozzuk meg, utána forgassuk meg finomlisztben.
- Tegyük a masszába a szelet húsokat, és vonjuk be teljesen vele.
- Forró olajban süssük aranybarnára a borzaskákat, végül itassuk le a felesleges olajat.
- Tegyünk a kisült szeletekre tejfölt, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Ezen a ponton már el is készültek a borzaskák, de érdemes még grill alá bedugni, hogy a sajt és tejföl rápirulhasson, és még ízletesebbé váljanak.
- Mivel egy elég nehéz ételről van szó, köretnek mi salátát javaslunk mellé, de nyugodtan lehet párolt rizst, vagy sült burgonyát is tálalni mellé.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 233
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 205
- Össznézettség: 19473
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Simon Gábor
62 recept
Ropogós, burgonyás bundában sült hús, megkoronázva tejföllel és sajttal, ez a mátrai borzaska, egyike a leglaktatóbb ételeinknek, amit pontosan ezért szeretünk oly nagyon.