Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mátrai borzas

Mátrai borzas
Mátrai borzas
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Sokan készítenek hozzá még külön köretet, de én pont azért szeretem, hogy egy munkafolyamattal letudom a főételt, a köretet, maximum egy kis salátát szoktam még hozzá készíteni, hogy mégse legyen olyan hiányérzetünk. Annak ellenére, hogy macerás ételnek tűnik, viszonylag könnyen elkészíthető, de szerintem tipikus olyan étel, ami bőven megéri a fáradozást, és maximálisan kárpótol a belefektetett időért.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, enyhén besózzuk, hogy gyorsabban kiengedje a levét, és néhány percre félretesszük.
  2. Amíg a burgonya "levedzik", a hússzeleteket enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a tejföllel, ezt a tálalásig betehetjük a hűtőbe.
  4. A reszelt burgonyát alaposan kifacsarjuk, tálba tesszük, ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük, ne legyen túl folyós a massza, de túl kemény sem.
  5. Olajat teszünk a tűzhelyre, hogy felforrósodjon.
  6. Az előre besózott, borsozott hússzeleteket megforgatjuk lisztben, majd bevonjuk őket a burgonyás masszával, és forró olajban kisütjük.
  7. Ne süssük magas lángon, hogy legyen ideje átsülni, a hús ne maradjon nyers a tészta bundában.
  8. A fokhagymás tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  9. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 16 137
elküldve: 5
receptkönyvben: 191
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borjúkaraj burgonyabundában, bundás borjúsült

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

953
borjúkaraj 40 dkg
burgonya 8 db
tojás 2 db
gluténmentes lisztkeverék 4 csapott ek
tejföl 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg