Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéstarja Strindberg módra

Sertéstarja Strindberg módra
Sertéstarja Strindberg módra
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

August Strindberg svéd irodalmár, aki sokat járva német földön, megkedvelte a párizsi szeletet az 1900-as évek tájékán. Azonban ő szerette volna fűszeresebben fogyasztani, hát így alakult ki a mai "Strindberg" Art. A kollégámnak csináltam az ételt, amikor a fotó készült, azért van rajta a 2 db sült vargánya!!:) Egyébként nem rontotta el.:)))

hozzávalók / 4 adag

A hús előkészítéséhez

A bundázáshoz

A sütéshez

ajánlat

Az ételt burgonyapürével ill. párolt rizzsel tálaljuk! Száraz vörösbort kínálnék mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarja szeleteket kisujjnyi vastagra verjük, majd sózzuk, és enyhén borsozzuk.
  2. A vöröshagymát sajtreszelőn lereszeljük.
  3. A tojást, mustárt, hagymát, sót, csipet borsot jól felverjük.
  4. A serpenyőnket negyedéig engedjük olajjal, majd közép melegre hevítjük. Nagyon fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a hússzelet nem éppen vékony, meg hát tarja!:)
  5. Ezt követően a húst lisztbe, aztán tojásba forgatjuk, és ezt a műveletet megismételjük. Tehát: liszt-tojás-liszt-tojás! A serpenyőbe rakjuk, majd megsütjük az egyik felét, majd a másikat.
  6. Amikor a bunda aranybarna színű,a husi kész! Itatópapírra helyezzük, és tálaljuk!
  • tepsi mérete: 32cm-es serpenyö cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 955
elküldve: 5
receptkönyvben: 186
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

albi

Mióta szakács: 2012.10.16.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarja hagymás bundában, sajtos bundás sertéstarja, bundázott sertéssült

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szmia
szmia Sun, 2012-11-18 09:57

Nekem is bevált! Sikert arattam a a recepttel, ezért mostantól visszatérő szereplője lesz a konyhámnak! Köszönöm szépen!

csato
csato Mon, 2012-10-22 17:45

Ja!Ezt a párizsi szeletre írtam,nem erre a fűszeres cuccra!:)

csato
csato Mon, 2012-10-22 17:43

Szia!
Nem,nem a recepthez szeretnék szólni.Én is így csinálom!De................van valami kölökkori emlékképem.Valami fergeteges párizsi szelet és ha megfeszülök akkor sem megy!Az csak egy dolog,h világosabbra van sütve de valahogy könnyebb rajta ez a bunda meg csak úgy"hullámzott" a tetején és még is ropogós volt!Ötlet?Vagy víz is volt a tojásba régen?Ha emlékeztek anno rengeteg helyen volt, mára kihalt de az a régi valami isteni volt.Annyira de annyira szeretnék olyat enni!!!!!!!köszi előre is,várom az ötleteket.üdv csató

albert1975
albi / albert1975 Tue, 2012-10-23 17:16

Ez az etel nem PARIZSI szelet!!!:D A parizsi masszat,en ugy csinalom,hogy:3db tojas,1evk.liszt,1dcl tej.Puha,de megis ropogos bunda az eredmeny!Erdemes kiprobalni.
Tisztelettel:Kiss Albert

csato
csato Tue, 2012-10-23 18:55

Szia!Hát tudom,h a fenti recept nem párizsi szelet írtam is.
Viszont köszi a Te tipped biztosan kipróbálom!Üdv Csató

989
sertéstarja 72 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 0.5 db
tojás 3 db
mustár 1 kk
finomliszt 2.5 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 1 csipet
napraforgó olaj 3 dl