Nosalty Logó

Sertéstarja Strindberg módra

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sertéstarja Strindberg módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A hús előkészítéséhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 989 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A hús előkészítéséhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 3955 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A hús előkészítéséhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 322 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 989 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.1 g

Zsír

  • Összesen
    358.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    987 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 3955 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A hús előkészítéséhez

  1. A tarja szeleteket kisujjnyi vastagra verjük, majd sózzuk, és enyhén borsozzuk.
  2. A vöröshagymát sajtreszelőn lereszeljük.
  3. A tojást, mustárt, hagymát, sót, csipet borsot jól felverjük.
  4. A serpenyőnket negyedéig engedjük olajjal, majd közép melegre hevítjük. Nagyon fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a hússzelet nem éppen vékony, meg hát tarja!:)
  5. Ezt követően a húst lisztbe, aztán tojásba forgatjuk, és ezt a műveletet megismételjük. Tehát: liszt-tojás-liszt-tojás! A serpenyőbe rakjuk, majd megsütjük az egyik felét, majd a másikat.
  6. Amikor a bunda aranybarna színű,a husi kész! Itatópapírra helyezzük, és tálaljuk!
  • Tepsi mérete: 32cm-es serpenyö
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8589
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Ajánló

Az ételt burgonyapürével ill. párolt rizzsel tálaljuk! Száraz vörösbort kínálnék mellé!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

August Strindberg svéd irodalmár, aki sokat járva német földön, megkedvelte a párizsi szeletet az 1900-as évek tájékán. Azonban ő szerette volna fűszeresebben fogyasztani, hát így alakult ki a mai "Strindberg" Art. A kollégámnak csináltam az ételt, amikor a fotó készült, azért van rajta a 2 db sült vargánya!!:) Egyébként nem rontotta el.:)))

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nem,nem a recepthez szeretnék szólni.Én is így csinálom!De................van valami kölökkori emlékképem.Valami fergeteges párizsi szelet és ha megfeszülök akkor sem megy!Az csak egy dolog,h világosabbra van sütve de valahogy könnyebb rajta ez a bunda meg csak úgy"hullámzott" a tetején és még is ropogós volt!Ötlet?Vagy víz is volt a tojásba régen?Ha emlékeztek anno rengeteg helyen volt, mára kihalt de az a régi valami isteni volt.Annyira de annyira szeretnék olyat enni!!!!!!!köszi el?re is,várom az ötleteket.üdv csató

Törölt felhasználó

Ez az etel nem PARIZSI szelet!!!:D A parizsi masszat,en ugy csinalom,hogy:3db tojas,1evk.liszt,1dcl tej.Puha,de megis ropogos bunda az eredmeny!Erdemes kiprobalni. Tisztelettel:Kiss Albert

Törölt felhasználó

Szia!Hát tudom,h a fenti recept nem párizsi szelet írtam is. Viszont köszi a Te tipped biztosan kipróbálom!Üdv Csató

Törölt felhasználó

Ja!Ezt a párizsi szeletre írtam,nem erre a f?szeres cuccra!:)

Csiki Piroska

Ez a recept tálalással, fotóval együtt nagyszer?. Gratulálok. Piroska

Törölt felhasználó

Köszönöm szepen ez jol esett!:D

Törölt felhasználó

Nekem is bevált! Sikert arattam a a recepttel, ezért mostantól visszatér? szerepl?je lesz a konyhámnak! Köszönöm szépen!

Törölt felhasználó

Köszönöm!

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek