r
Nosalty Logó

Matcha teás gesztenyerolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Matcha teás gesztenyerolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 198 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 1585 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 271 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 198 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 1585 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 271 Kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótát úgy készítjük, mint hagyományosan. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük az olajat is.
  2. A lisztet, a keményítőt és a matcha teaport összekeverjük.
  3. A tojássárgás krémbe keverjük három részre osztva a tojásfehérjét, vigyázva, hogy ne törjük össze, majd kis adagonként beleforgatjuk a szilárd összetevőket is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, egyenletesre simítjuk, néhányszor odaütögetjük a tepsit az asztalhoz, hogy a buborékok eltávozzanak a tésztából.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a tésztát (tűpróbával ellenőrizzük, elkészült-e).
  5. Félig nyitott sütőajtó mellett hagyjuk langyosra hűlni a tésztát, csak akkor vesszük ki. Ekkor a sütőpapírral együtt feltekerjük, hogy hidegen ne törjön el. Még egy konyharuhába is betekerjük, hogy ne száradjon ki és a formáját megtartsa. Közben összekeverjük a krémet.

Töltelék

  1. Keverőtálban robotgéppel összeállítjuk a krémet, amit a kihűlt tésztán oszlatunk el egyenletesen.
  2. A megkent tésztát feltekerjük, fóliába csavarjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnapra jól szeletelhető roládot kapunk belőle.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 488
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Matcha teás gesztenyerolád
Évi néni 1830 recept

A Fuji étteremben járva ettünk hasonló desszertet. Nem tudtam, mi van benne, csak a matchát és a gesztenyét ismertem fel, így magamra voltam hagyatva, hogyan készítsem el. Mivel ott nagyon ízlett a sütemény, így beletettem azokat az alapanyagokat, amit magam is kedvelek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek