Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás piskótatekercs Gubacs konyhájából

Málnás piskótatekercs Gubacs konyhájából
Málnás piskótatekercs Gubacs konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édes tejszínhab és savanykás málna nagyon jó párosítás.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból szokásos módon piskótát keverünk, a tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsiben megsütjük.
  2. Amikor megsült, pár percet pihentetjük, liszttel enyhén megszórjuk a tetejét, és a papírral együtt nem túl szorosan, még melegen feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A tejszínt felverjük kemény habnak, és ízesítjük a málnaszörppel, majd a piskótát kitekerjük, lehúzzuk a papírt, és megkenjük a krémmel. Az egyik szélét bőven megrakjuk málnával, és feltekerjük úgy, hogy a málna középen legyen.
  4. A tekercset kívülről is bekenjük a krémmel, díszítjük málnaszemekkel, málnaszörppel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 868
elküldve: 6
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubacs

Mióta szakács: 2012.11.12.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás alagút, piskótatekercs, málnás piskótarolád, málnakrémes piskótatekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

almamag
almamag Sat, 2013-03-30 07:51

Liszttel megszórjuk a tetejét. Hogy ez milyen jó ötlet! - Nem ragad!!! Köszönöm! Ez a málnás variáció nagyon jó, mentettem. Étvágygerjesztő, szép foto!
Üdv. Ili

485
tojás 5 db
víz 3 ek
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
szódabikarbóna 0.5 kk
napraforgó olaj 1 ek
cukor 8 ek
habtejszín 4 dl
szörp 1.5 dl
málna 40 dkg