r
Nosalty Logó

Matcha csavar

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Czikle Szabina
Matcha csavar
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 1928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1636.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    904 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 1928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Krém

Tészta

Elkészítés

Krém

  1. Az első lépésben pudingot fogunk készíteni, használhatjuk az instant verziót is, de én inkább a következőt ajánlom: egy közepes méretű edénybe beleöntjük a tejet, majd egyenletesen belekeverjük a keményítőt, és teljesen eloszlatjuk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a mézet, majd alacsony lángon folyamatosan keverjük. Mikor a tejes keverék elkezd forrni, akkor egyetemben bugyogni és sűrűsödni is fog, de ne pánikoljunk, kevergessük tovább 1-2 percig, hogy kifőzzük a keményítő ízét.
  3. Ha kész, beleöntjük egy tálba, majd áttetsző fóliával befedjük, és hűlni hagyjuk. Fontos, hogy ezután a lépés után kezdjük el a tészta készítését.
  4. Egy nagy tálban összekeverjük a cukrot, a mézet, a matchát és a tojásokat. Mindenképpen robothabverőt ajánlok hozzá, ha a keverék inkább barnás színt vesz fel, akkor adjunk hozzá egy kis plusz teaport, de csínján bánjunk vele, mert könnyen elronthatjuk a sütemény ízét. Nos, ezt a keveréket kb. 8-10 percig verjük, amíg meg nem kétszereződik az edény tartalma. Egy módon tudjuk meg, hogy végeztünk, mégpedig ha a habverőnket előre hátra mozgatjuk, és a lecsorduló massza az állagát kb. 4 másodpercig megtartja az edényben.
  5. Ha sikeresen elértük a massza állagát, akkor hozzászitálhatjuk a lisztet, amit óvatosan elkeverünk az edényben.
  6. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Kivajazunk egy tepsit (átlagos méretre kell gondolni, de attól függ, hogy mennyire szeretnénk vastag tésztát), majd ráhelyezünk egy sütőpapírt. Fontos, hogy a kezünkkel kinyomkodjuk a felesleges levegőt a papír alól. Egyenletesen elosztjuk a keveréket a tepsiben, majd 8-10 percre berakjuk a sütőbe. Ha már érezzük az illatát, kissé megemelkedett és enyhén aranybarna a teteje, akkor készen van. Most pedig térjünk vissza a töltelékhez.
  7. Fogjunk egy tiszta edényt, és verjük fel a tejszínt. Nos, a tökéletes tejszínhez szükségünk van pár dologra. Először is dolgozzunk hideg eszközökkel, elkészítés előtt pár percre dobjuk be a fagyóba/hűtőbe a habverőt és a tálat. Fontos, hogy minimum 30%-os tejszínnel dolgozzunk, nyilván most az állati eredetűről beszélek, nyilván a növényivel minden egyszerűbb. Dolgozzunk robotgéppel, és soha, de soha ne hagyjuk ott a habot, mert a végén még vajüzemnek csaphatunk fel. Viccet félretéve, tényleg vigyázzunk, mert a habot könnyen túlverhetjük. Ha ezekre figyelünk, akkor örökké száműzhetjük a habfixálót a konyhánkból. A lényeg, hogy a habunk érje el a krémes állagot.
  8. Ha kész a hab, akkor fogjuk a robotgépet, és a lehűlt pudingot is felverjük, először furcsa lesz, de egy kis idő múlva krémes állagúvá fog változni. Ha kész, akkor a felvert tejszínt és a krémes pudingot összeforgatjuk.

Tészta

  1. A következő lépés az összeállítás. Előveszünk egy tiszta sütőpapírt, majd megszórjuk porcukorral. A kész tésztát óvatosan ráforgatjuk a porcukros papírra úgy, hogy az alja kerüljön a tetejére, majd lehúzzuk a sütőpapírt.
  2. Megkenjük a kész pudingos-tejszínes krémmel, majd óvatosan felgörgetjük. A kész "csomagot" lefóliázzuk, és kb. egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
  3. Ha összeállt, ujjnyi szeletekre vágjuk (rendesen élezett késsel, hogy ne pacsmagoljunk), és már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x28x5
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 691
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 25.

Ajánló

Matcha teát illetve vaníliafagylaltot ajánlok fogyasztás mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Czikle Szabina 2 recept

Személy szerint engem mindig érdekelt, vajon a külföldi tradicionális ételek miben térnek el a hazai ízektől? Ebben a receptben kissé kelet felé vetettem utam, hogy felfedezzem a matcha tea rejtett ízvilágát. Különösen ajánlom a receptet a zöld tea rendszeres fogyasztóinak.

Hozzávalók

Krém

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek