Lenmagos piskótatekercs gluténmentesen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
263
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1047
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 354 micro
Összesen
263
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1749.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.1 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 191.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 748 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1415 micro
Összesen
1047
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sütőporral, majd hozzáadjuk az olajat, lisztet, őrleményeket.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
- Nagy tepsibe, sütőpapírra simítjuk a tésztát, kb. 10 percig sütjük 180 C-on (tűpróba).
- A meleg tésztát nedves konyharuhára tesszük, feltekerjük, majd vissza. Ezt 2-3-szor megismételjük, majd feltekerve hagyjuk kihűlni.
- Kitekerjük, lekvárral megkenjük, majd visszacsavarjuk. Azonnal fogyasztható, de napokig eltartható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1571
- Feltöltés dátuma: 2013. május 27.
Ajánló
Lisztkerülőknek ajánlom ezt a piskótatekercset. Én sárgabaracklekvárt tettem bele, de piros gyümölcsből vagy szilvából készült lekvárral is el tudom képzelni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem a piskótatekercset. Ideje volt hát feljavítani vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Lecsökkentettem a lisztet, és őrleményekkel pótoltam. A lenmag egy kis csoda, ahol lehet, használom. A dió hasznossága széles körben ismert.