r
Nosalty Logó

Epres piskótás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres piskótás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 761 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 6095 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 237 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 761 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3972.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1234.1 g
  • Cukor
    1090 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2030 micro
Összesen 6095 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 tojássárgáját felverjük a cukorral, vanília aromával ízesítjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összedolgozzuk.
  2. Felverjük a megmaradt tojásfehérjéket, majd finoman belekeverjük az eddigi masszánkba.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
  4. Közben odatesszünk kb. 3,5 dl eperlevet melegedni, majd ha felforrt, a maradék 0,5 decivel kikevert pudingport és 4 ek porcukrot finoman belefolyatjuk, még 1 percig folytonos kevergetés mellett főzzük.
  5. Félretesszük hűlni.
  6. Ha már langyos, habbá verjük a tejszínünket, óvatosan belekeverjük az epres masszába.
  7. Hozzáöntjük a zselatinfixet, ameddig a piskóta ki nem hűl, betesszük a hűtőbe.
  8. 3 részre vágjuk a piskótát, megkenjük az epres krémmel, megszórjuk eperrel.
  9. Ha fondanttal vonjuk be, akkor egy kis epres krémmel bekenjünk a külsejét, fél órára hűtőbe tesszük, majd utána terítjük be a fondanttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9645
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mindig is imádtam "magamtól" alkotni, de eddig nem volt elég merszem hozzá. Ám AzEszter Narancskrémes Brownie tortája kellő lendületet adott, hogy Édesanyámnak megalkothassam ezt a remeket Anyák Napjára. Nem lett tökéletes, de valahol el kell kezdeni... :) A fondanttal nem olyan nehéz bánni, ha van az embernek türelme. Ha meg nincs, akkor be lehet vonni tejszínhabbal, tetejére eperdarabkákat rakosgatni. Az se baj, ha nagyobb a tepsi, akkor csak két részre vágjuk a piskótát, és közé kerül a krém.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!