Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres piskótás torta

Epres piskótás torta
Epres piskótás torta
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is imádtam "magamtól" alkotni, de eddig nem volt elég merszem hozzá. Ám AzEszter Narancskrémes Brownie tortája kellő lendületet adott, hogy Édesanyámnak megalkothassam ezt a remeket Anyák Napjára. Nem lett tökéletes, de valahol el kell kezdeni... :)
A fondanttal nem olyan nehéz bánni, ha van az embernek türelme. Ha meg nincs, akkor be lehet vonni tejszínhabbal, tetejére eperdarabkákat rakosgatni. Az se baj, ha nagyobb a tepsi, akkor csak két részre vágjuk a piskótát, és közé kerül a krém.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 8 tojássárgáját felverjük a cukorral, vanília aromával ízesítjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összedolgozzuk.
  2. Felverjük a megmaradt tojásfehérjéket, majd finoman belekeverjük az eddigi masszánkba.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
  4. Közben odatesszünk kb. 3,5 dl eperlevet melegedni, majd ha felforrt, a maradék 0,5 decivel kikevert pudingport és 4 ek porcukrot finoman belefolyatjuk, még 1 percig folytonos kevergetés mellett főzzük.
  5. Félretesszük hűlni.
  6. Ha már langyos, habbá verjük a tejszínünket, óvatosan belekeverjük az epres masszába.
  7. Hozzáöntjük a zselatinfixet, ameddig a piskóta ki nem hűl, betesszük a hűtőbe.
  8. 3 részre vágjuk a piskótát, megkenjük az epres krémmel, megszórjuk eperrel.
  9. Ha fondanttal vonjuk be, akkor egy kis epres krémmel bekenjünk a külsejét, fél órára hűtőbe tesszük, majd utána terítjük be a fondanttal.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 368
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ChocolateAndMint

Mióta szakács: 2011.05.03.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epertorta fondant-nal, epres piskótatorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

761
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
porcukor 8 ek
sütőpor 0.5 csomag
vaníliaaroma 10 ml
eperlé 4 dl
epres pudingpor 1 tasak
habtejszín 2 dl
zselatinfix 1 csomag
porcukor 4 ek
eper 250 g
víz 6 evőkanál
zselatin 1 ek
méz 2 ek
margarin 1 ek
porcukor 90 dkg