r
Nosalty Logó

Mascarponés pudingos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Mascarponés pudingos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5057 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 232 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    309 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3560.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.5 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 5057 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg margarint és a sütőporral elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A kapcsos tortaformát kikenjük margarinnal, és beszórjuk liszttel, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig (25-30 perc) sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. Közben elkészítjük a krémet. A kiolvadt eperről a levét leöntjük, az eperszemeket összeturmixoljuk, és szűrőn vagy szitán átnyomkodjuk, hogy az apró magvaktól megszabaduljunk. (Ez a leghálátlanabb feladat az egészben!:)) Kapunk kb. 2 dl tömény epervelőt. A tejet a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk az epervelőt, és kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  4. Ha kihűlt az eperpuding, robotgéppel fellazítjuk, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a mascarponét. Közben a fél dl tejben elkeverjük a zselatint, és az epres krémhez csurgatjuk.
  5. A tésztán elterítjük a krémet, kirakjuk a fagyott vagy félig kiolvadt eperszemekkel.
  6. A tortazselét előírásszerűen elkészítjük az előzőleg kiolvadt eperlével (2,5 dl kell belőle) és cukorral, és a gyümölcsre öntjük. Kedvünk szerint mandulaforgáccsal is díszíthetjük.
  7. Pár óra hűtés után tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 30007
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés pudingos epertorta
Tomatotree 262 recept

Lassan itt az eperszezon, de még mindig van a mélyhűtőmben több zacskónyi finomság. Mascarpone is volt itthon, és az mindenki kedvence. Ez a torta született belőle, és mivel a krém túl sok lett, és hogy ne együk meg "csak úgy",  a kimaradó mennyiségből még futotta 4 koktélos pohárnyi Fehércsokis-epres krémre is. Ha ettől a maradéktól eltekintünk, akkor szerintem 25 dkg mascarpone is elég a krémhez. Az árnál is azt fogom megjelölni. És lehet, hogy legközelebb én lebutítom 3 tojásosra a tésztát, mert így olyan magas lett, hogy alig tudtam mivel befedni a hűtőben. A recept egy Ráma süteményes füzetben talált finomság újragondolása.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek