Mascarponés-gyümölcsös charlotte torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához:
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Piskótatekercshez:
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
Krémhez:
-
63g tejföl124 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
75g meggy34 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
25g víz0 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
10 kcal
Tetejére:
Összesen
1221
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához:
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Piskótatekercshez:
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
80g lekvár/ dzsem222 kcal
Krémhez:
-
250g tejföl495 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
300g meggy135 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
100g víz0 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Tetejére:
Összesen
4873
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához:
-
11.5g tojás14 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
Piskótatekercshez:
-
7.7g tojás10 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
2.8g lekvár/ dzsem8 kcal
Krémhez:
-
8.7g tejföl17 kcal
-
8.7g mascarpone35 kcal
-
8.7g habtejszín25 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
10.4g meggy5 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Tetejére:
Összesen
168
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 69.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 556 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1744 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 463 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 702 mg
-
Nátrium 463 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.7 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 389.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 518 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 440 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 785 micro
-
β-crypt 237 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 852 micro
Összesen
1221
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 121.3 g
Zsír
-
Összesen 278.4 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6975.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 1852 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 2809 mg
-
Nátrium 1854 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 486.7 g
-
Cukor 348 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1559.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2071 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 383 mg
-
D vitamin: 454 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 1596 mg
-
Retinol - A vitamin: 1762 micro
-
α-karotin 224 micro
-
β-karotin 3140 micro
-
β-crypt 950 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3408 micro
Összesen
4873
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Tésztához:
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 csapott ek finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Piskótatekercshez:
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 csapott ek finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Krémhez:
-
2.5 dl tejföl
-
25 dkg mascarpone
-
2.5 dl habtejszín
-
10 dkg cukor
-
30 dkg meggy
-
15 g zselatin
-
1 dl víz
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
Elkészítés
Tésztához:
- Tojásokat kettéválasztjuk, tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 6 ek. kristálycukrot, és tovább keverjük.
- Belekeverjük a tojássárgáját is. 6 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük.
- Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk.
- Kettévágjuk. Az alsó részt visszatesszük a tortaformába, szeletelt piskótatekerccsel körberakjuk.
- Krémet beleöntjük (6 evőkanállal félreteszünk a tetejére).
- Befedjük a piskóta másik felével, és lekenjük krémmel.
Piskótatekercshez:
- 4 db tojást kettéválasztunk. Tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 4 ek. kristálycukrot, és tovább keverjük.
- Belekeverjük a tojássárgáját is. 4 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
- Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt, és feltekerjük.
- Miután kihűlt, megkenjük bármilyen ízű lekvárral, és felszeleteljük.
Krémhez:
- Mascarponét tejföllel, cukorral és az összeturmixolt meggyel összekeverjük.
- Habtejszínből kemény habot verünk a habfixálóval együtt.
- Vizet a zselatinnal folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd óvatosan, vékony sugárban a tejfölös krémhez csurgatjuk, majd hozzáforgatjuk habtejszínt.
Tetejére:
- Mandarint és a kivit megpucoljuk, cikkekre szeleteljük.
- Torta tetejét körben kitesszük félbevágott szeletelt kivivel.
- Közepére teszünk egy-egy szem meggyet. Körberakjuk szeletelt mandarinnal. Virág szára és a levelek is kiviszeletek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1977
- Feltöltés dátuma: 2017. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
Egy születésnapra készítettem el ezt a tortát ajándékba.