r
Nosalty Logó

Málnás Charlotte Katharosz konyhájából

Katharosz
Málnás Charlotte Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Cukrászkrém

Málnamousse

Összeállítás

1021
Kalória
21.2g
Fehérje
123.4g
Szénhidrát
49.3g
Zsír
180.1g
Víz
434.9g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
87.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Cukrászkrém

Málnamousse

Összeállítás

Összesen 1021 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Cukrászkrém

Málnamousse

Összeállítás

Összesen 6123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Cukrászkrém

Málnamousse

Összeállítás

Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 1021 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    295.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4340.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    740.6 g
  • Cukor
    525 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1080.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    548 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    1846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1932 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3333 micro
Összesen 6123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a fele cukorral, a cukrot csak kisebb adagokban adjuk hozzá.
  2. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig habosra verjük, majd a kétféle habot óvatosan egymásba forgatjuk, és hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot.
  3. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve egy konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
  4. Ha teljesen kihűlt, megkenjük a lekvárral, újra feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük.

Cukrászkrém

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliapasztával fehéredésig verjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztet, és simára dolgozzuk.
  2. Közben a tejet csípősre melegítjük, a tűzről levéve állandó keverés mellett a tojásos masszához adjuk a forró tej felét, de csak kisebb adagokban, különben kicsapódna a tojás.
  3. Ezután egy szűrön át visszaöntjük a tojásos tejet a maradék tejhez, visszatesszük a tűzre, folyamatos keverés mellett alacsony hőfokon 5-6 perc alatt sűrűre főzzük.
  4. A tűzről levéve egy lapos tálba öntjük, és folpackkal letakarjuk, hűlni hagyjuk.

Málnamousse

  1. Egy botmixerrel simára dolgozzuk a málnát 5 dkg porcukorral, majd egy szűrön átpasszírozzuk. A zselatint pár percre hideg vízbe áztatjuk, közben a málnapüré felét felmelegítjük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és feloldjuk benne, vigyázzunk rá, ne forrjon fel!
  2. A tűzről levéve a málna másik felével összekeverjük.
  3. A mascarponét habosra keverjük a 5 dkg porcukorral, majd összeforgatjuk a málnapürével. Tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, és óvatosan a málnás-mascarponés krémbe forgatjuk.

Összeállítás

  1. Összeállítás: a piskótát 1 centis szeletekre vágjuk, egy 2,8 liter űrtartalmú tál oldalát kirakjuk egy sor piskótával, az aljára is teszünk egy pár szeletet, erre a végek teljesen megfelelnek.
  2. Ezek után rátesszük a cukrászkrém felét, erre a málnáskrém felét kenjük, majd ismét egy sor rolád következik a tál oldalára és a málnáskrém tetejére. Végül a maradék cukrászkrém következik, ezen szépen elsimítjuk a málnás krém másik felét. Tetejét folpaccak lefedjük, de vigyázzunk rá, ne érjen a krémhez.
  3. Az elkészült tálat hidegre tesszük dermedni, tálalás előtt a maradék málnával és mentalevéllel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x32

Ünnepi alkalomra készült ez a csodás desszert, nem csak gyönyörű, de nagyon finom is!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek