r
Nosalty Logó

Málnás Charlotte Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Málnás Charlotte Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Cukrászkrém

Málnamousse

Összeállítás

Összesen 1021 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Cukrászkrém

Málnamousse

Összeállítás

Összesen 6123 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Cukrászkrém

Málnamousse

Összeállítás

Összesen 210 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 1021 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    295.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4340.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.6 g
  • Cukor
    525 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    548 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    1846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1932 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3333 micro
Összesen 6123 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Cukrászkrém

Málnamousse

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a fele cukorral, a cukrot csak kisebb adagokban adjuk hozzá.
  2. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig habosra verjük, majd a kétféle habot óvatosan egymásba forgatjuk, és hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot.
  3. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve egy konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
  4. Ha teljesen kihűlt, megkenjük a lekvárral, újra feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük.

Cukrászkrém

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliapasztával fehéredésig verjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztet, és simára dolgozzuk.
  2. Közben a tejet csípősre melegítjük, a tűzről levéve állandó keverés mellett a tojásos masszához adjuk a forró tej felét, de csak kisebb adagokban, különben kicsapódna a tojás.
  3. Ezután egy szűrön át visszaöntjük a tojásos tejet a maradék tejhez, visszatesszük a tűzre, folyamatos keverés mellett alacsony hőfokon 5-6 perc alatt sűrűre főzzük.
  4. A tűzről levéve egy lapos tálba öntjük, és folpackkal letakarjuk, hűlni hagyjuk.

Málnamousse

  1. Egy botmixerrel simára dolgozzuk a málnát 5 dkg porcukorral, majd egy szűrön átpasszírozzuk. A zselatint pár percre hideg vízbe áztatjuk, közben a málnapüré felét felmelegítjük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és feloldjuk benne, vigyázzunk rá, ne forrjon fel!
  2. A tűzről levéve a málna másik felével összekeverjük.
  3. A mascarponét habosra keverjük a 5 dkg porcukorral, majd összeforgatjuk a málnapürével. Tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, és óvatosan a málnás-mascarponés krémbe forgatjuk.

Összeállítás

  1. Összeállítás: a piskótát 1 centis szeletekre vágjuk, egy 2,8 liter űrtartalmú tál oldalát kirakjuk egy sor piskótával, az aljára is teszünk egy pár szeletet, erre a végek teljesen megfelelnek.
  2. Ezek után rátesszük a cukrászkrém felét, erre a málnáskrém felét kenjük, majd ismét egy sor rolád következik a tál oldalára és a málnáskrém tetejére. Végül a maradék cukrászkrém következik, ezen szépen elsimítjuk a málnás krém másik felét. Tetejét folpaccak lefedjük, de vigyázzunk rá, ne érjen a krémhez.
  3. Az elkészült tálat hidegre tesszük dermedni, tálalás előtt a maradék málnával és mentalevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x32
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1914
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás Charlotte Katharosz konyhájából
Katharosz 498 recept

Ünnepi alkalomra készült ez a csodás desszert, nem csak gyönyörű, de nagyon finom is!

Hozzávalók

Piskóta

Cukrászkrém

Málnamousse

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek