Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-fehércsokis epertorta

Mascarponés-fehércsokis epertorta
Mascarponés-fehércsokis epertorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű, nyári torta, amit elkészíteni is egyszerű. Kész piskótalap is jó hozzá.

hozzávalók / 5 adag

Piskótalap

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótalap

  1. A cukrot annyi vízzel, amennyi ellepi, sűrű sziruppá főzzük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A forró szirupot folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Majd egyenként elkeverjük benne a tojássárgákat.
  3. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Kizsírozott, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben sütjük mérsékelt tűzön.
  5. A kihűlt tortát két lapba vágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával, és kirakjuk a félbevágott eperrel. A maradék krémet a tetejére kenjük.

Krém

  1. A fehér csokit felolvasztjuk a tejszínben, majd jól lehűtjük. Ha kihűlt, kemény habbá verjük.
  2. A csokis tejszínhabot hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  3. A zselatint kevés vízben feloldjuk, és a krémhez keverjük.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 798
elküldve: 3
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1000
cukor 215 g
víz 1 dl
tojás 5 db
finomliszt 157 g
sütőpor 0.5 csomag
habtejszín 2 dl
fehér csokoládé 10 dkg
mascarpone 50 dkg
zselatin 1 ek
eper 30 dkg