r
Nosalty Logó

Mascarponés-fehércsokis epertorta

labopetra
Mascarponés-fehércsokis epertorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótalap

Krém

1000
Kalória
19.6g
Fehérje
85g
Szénhidrát
64.9g
Zsír
137.6g
Víz
228.6g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
58.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótalap

Krém

Összesen 1000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótalap

Krém

Összesen 5002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótalap

Krém

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    324.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3867.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    424.8 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    688 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    944 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 5002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

Piskótalap

  1. A cukrot annyi vízzel, amennyi ellepi, sűrű sziruppá főzzük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A forró szirupot folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Majd egyenként elkeverjük benne a tojássárgákat.
  3. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Kizsírozott, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben sütjük mérsékelt tűzön.
  5. A kihűlt tortát két lapba vágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával, és kirakjuk a félbevágott eperrel. A maradék krémet a tetejére kenjük.

Krém

  1. A fehér csokit felolvasztjuk a tejszínben, majd jól lehűtjük. Ha kihűlt, kemény habbá verjük.
  2. A csokis tejszínhabot hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  3. A zselatint kevés vízben feloldjuk, és a krémhez keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Egy könnyű, nyári torta, amit elkészíteni is egyszerű. Kész piskótalap is jó hozzá.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...