Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés epertorta egy kis csavarral

Mascarponés epertorta egy kis csavarral
Mascarponés epertorta egy kis csavarral
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát egy "szedd magad eperszedés" ihlette, a kis csavart a piskóta adja, hiszen nem egy tipikus kakaós piskóta, hanem a Sacher-torta piskótaalapja. A krém pedig habkönnyűvé varázsolja ezt a kombinációt! A krémen felül minden rétegre epreket daraboltam, így még frissebb lett a kompozíció!

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral.
  2. Majd tegyük hozzá az olvasztott vajat.
  3. Ezt követően szitáljuk rá a kakaóport, illetve a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  4. Ezt alaposan keverjük homogén masszává!
  5. A tortaforma alját béleljük sütőpapírral, majd 180 fokon kb. 1 óráig sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. Először verjük fel a tejszínt, majd tegyük hozzá a porcukrot, a mennyiséget tekintve mindenki ízlés szerint.
  2. Ezt követően hozzáadagoljuk a mascarponét.
  3. Közben az epret apróra aprítjuk, és hozzáöntjük a krémhez.
  4. Laza mozdulatokkal összekeverjük.
  5. A piskótát három lapba vágjuk, az alsót megkenjük a krémmel, ráhelyezünk egy másik piskótalapot, újra krém és piskótalap, végül krémmel fedjük be a tetejét. (A piskóta töltése során a krémre én még plusz szeletelt epreket tettem rá.)

Díszítés

  1. Az epreket felszeleteljük, és körkörösen helyezzük el a torta tetején.
  2. Az olvasztott csokoládét vagy habzsákon keresztül vagy akár kiskanál segítségével az eprekre csorgatjuk tetszés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 34 274
elküldve: 5
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sütni jó

Mióta szakács: 2017.06.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponetorta, csokitorta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

903
tojás 5 db
cukor 26 dkg
vaj 16 dkg
finomliszt 13 dkg
cukrozatlan kakaópor 55 g
szódabikarbóna 1 kávéskanál
habtejszín 250 ml
mascarpone 250 g
porcukor 5 csapott ek
eper 250 g
étcsokoládé 5 dkg
eper 10 dkg