r
Nosalty Logó

Mascarponés epertorta egy kis csavarral

NS
Mascarponés epertorta egy kis csavarral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítés

903
Kalória
13.9g
Fehérje
84.3g
Szénhidrát
59.7g
Zsír
114.3g
Víz
254.3g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
59.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítés

Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítés

Összesen 5409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítés

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    358 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    506.1 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    685.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 5409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral.
  2. Majd tegyük hozzá az olvasztott vajat.
  3. Ezt követően szitáljuk rá a kakaóport, illetve a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  4. Ezt alaposan keverjük homogén masszává!
  5. A tortaforma alját béleljük sütőpapírral, majd 180 fokon kb. 1 óráig sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. Először verjük fel a tejszínt, majd tegyük hozzá a porcukrot, a mennyiséget tekintve mindenki ízlés szerint.
  2. Ezt követően hozzáadagoljuk a mascarponét.
  3. Közben az epret apróra aprítjuk, és hozzáöntjük a krémhez.
  4. Laza mozdulatokkal összekeverjük.
  5. A piskótát három lapba vágjuk, az alsót megkenjük a krémmel, ráhelyezünk egy másik piskótalapot, újra krém és piskótalap, végül krémmel fedjük be a tetejét. (A piskóta töltése során a krémre én még plusz szeletelt epreket tettem rá.)

Díszítés

  1. Az epreket felszeleteljük, és körkörösen helyezzük el a torta tetején.
  2. Az olvasztott csokoládét vagy habzsákon keresztül vagy akár kiskanál segítségével az eprekre csorgatjuk tetszés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a tortát egy "szedd magad eperszedés" ihlette, a kis csavart a piskóta adja, hiszen nem egy tipikus kakaós piskóta, hanem a Sacher-torta piskótaalapja. A krém pedig habkönnyűvé varázsolja ezt a kombinációt! A krémen felül minden rétegre epreket daraboltam, így még frissebb lett a kompozíció!

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek