Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-diós cannoli

Mascarponés-diós cannoli
Mascarponés-diós cannoli
17 perc / előkészület: 10 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (44)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tévében láttam, de sajna nem tudtam a pontos adatokat, ezért az interneten kutakodtam, és ezt a receptet találtam, amit picit módosítottam.
A  tartós sütőfóliás megoldás az én ötletem. Enélkül nehéz leszedni a papírról. Ha nem szeretitek a ropogós sütit, akkor töltsétek meg a krémmel, és hagyjátok állni egy kicsit, mert a krém megpuhítja a tésztát. Puhán és ropogósan is nagyon finom. Ha  kérdés van, szívesen válaszolok!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Szilikonos sütőlap is jó hozzá! Gyorsan tekerjük fel mert hamar megkeményedik. Mindig csak egyről huzzuk le a fóliát amelyiket feltekerjük ,hogy ne hüljenek,  mert rögtön megkeményedik és akkor nem lehe feltekerni. jó étvágyat hozzá !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét simára keverjük a porcukorral, majd beletesszük a lisztet, és 5 percig habosra keverjük.
  2. A  vajat  felolvasztjuk, és amikor már csak langyos, beleforgatjuk a masszába.  Végül a vaníliaaromát és a diót is belekeverjük óvatosan.
  3. 2 órára hűtőbe tesszük.
  4. A mascarponét porcukorral és a brandyvel simára keverjük, és ezt is hűtőbe tesszük.
  5. 2 óra elteltével tartós sütőpapírra (ez egy fekete nylon darab) 8-10 cm -es vékony köröket  kenünk, és előmelegített sütőben  7- 8 percig sütjük.
  6. Kivesszük a tepsit , és a sütőpapírt  két sarkánál fogva  egy gyors mozdulattal megfordítjuk, és le tudjuk húzni a fóliát a sütikorongokról.
  7. Rögtön feltekerjük habroló rudakra.  Újból kenjük a karikákat, sütjük, tekerjük stb. (Ebből kb. 40 db csövecskénk lesz.)
  8. A krémmel megtöltjük, és már lehet is enni! Csak annyit töltsünk meg, amennyi elfogy egyszerre, mert megpuhul a krémtől a tészta .

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 321
elküldve: 6
receptkönyvben: 269
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
mikor: uzsonna
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

olasz töltött ostya, diós mascarponekrémmel töltött roló, mascarponekrémmel töltött ostya

Hozzászólások (44)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alföldi Klára
Alföldi Klára Wed, 2013-07-03 20:37

Kedves Edit!Néztem Carlo-t a Cake Boss főnökét,hogyan csinálják a cannolit. Magát a receptet nem árulta el,de olajban sütötték ki a kis korongokat. El tudom képzelni,hogy a te általad készített cannoli is nagyon finom!!
Klára

Browney
Browney Sun, 2012-12-23 21:30

Sziasztok! sajnos most látom,hogy konyak nincs itthon, esetleg valami mással tudom helyettesíteni? Vodka, Whisky?

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-08-03 14:09

kedves Edit!
köszi minden tippet és ötletet,aranyos vagy,na nézem is:)
üdv.:Zsuzsi

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-08-03 14:08

Kedves Szneki.Most látom , hogy pont ma raktak fel egy receptet amibe tojásfehérje kell:)))))) Nézd meg:)) Sült tojáshab Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-08-03 12:46

Kedves Szneki ! Nincs semmi más receptem amibe csak fehérje kell.Azt tudom ajánlani , hogy egy tojást áldozz fel ,és mérd le, hogy mennyi a fehérje súlya. Aztán a meglévőt is mérd le , és tudni fogod mennyi az annyi:))))))Nálunk múlt hónapban volt a Lidliben ilyen fólia. Negyedévenként általában szokott lenni. De nagyobb üzletláncokban is láttam már. Kimondott cukrász kellékeket áruló üzletekben biztos kapható. Próbáld ki ,mert nagyon finom. Kedvet is csináltál most hozzá nekem.:))))Üdv Edit

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-08-02 22:23

Kedves Edit!
van a fagyómban tojás fehérje,már csak az a bökkenő,hogy elfelejtettem mennyi:):):)
tervezem hogy kipróbálom ezt a receptedet is,de be kell szereznem ezt a flancos sütőfóliát is:)Ma voltam épp a lidl-ben,nemhogy ilyet de alufóliát sem kaptam...és ez már másodjára fordul elő(Vác).
Lehet csak egy évben egyszer kapható a lidl-ben?hahahaha:)
na a legfontosabb,ki kell találnom,hogy hány tojás fehérje van a zacsiban:)azt hiszem akkor fagyasztottam le mikor sodót csináltam....na vagyok bajban:)esetleg van olyan recepted még amihez csak fehérje kell,vagy tudsz ajánlani vmit?Innen a nosaltyról már a mentő5letet megsütöttem,most valami újat szeretnék!
Köszi előre is!
Üdv.:Zsuzsi

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-02-18 17:01

Kedves Alp65! Örülök ,hogy ennyire tetszik a süti. Én is imádom!!! Az amit ettél Olaszországban az gyúrt tésztából van és olajban sütik ki. Azért más mint ez.Olyat még én nem ettem , de már van receptem és egyszer kifogom próbálni azt is. Ámbár az egyik ismerősöm karácsonyi ajándéknak egy olaszországi utazást kapott és Ő is cukrászdában evett Cannolit , de azt mondta , hogy az enyém finomabb volt.Köszi a gratulációt.Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-18 12:36

Kedves Edit! Olaszországban ettem hasonló sütit, de a tied sokkal finomabb mint amit ott ettem. Meg sem közelíti ezt a sütit. Ajánlom mindenkinek.Vettem olyan tartós sütőfóliát és azzal ripsz ropsz meg vagyok vele. Férfi létemre:))Igaz én fele adagot készítem ,mert sok kijön belőle. Nagyon grat a receptedhez.Azt hiszem megyek és be is keverek egy kis tésztát:))))Csak most vigyázok hogy VÉLETLEN ne boruljon meg az a konyakos üveg annyira mint múltkor:)))

catalinca
catalinca Mon, 2010-12-06 11:25

Én csak ettem eddig többször is, de még nem készítettem, most szeretném kipróbálni. Az általam kóstolt változatok biztosan nem olajban voltak kisütve és a krém selymesen könnyű volt, ellentétben a mascarponés krémekkel. Most keresem olasz/angol lapokon az autentikus tésztát...
Üdv! C

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-12-06 13:11

Kedves Catalinca ! Ez a recept nem az eredeti , mert amit Szicíliában árulnak az gyúrt , nyújtott, csőre feltekert olajban kisütött tészta . Az én receptem pedig egy ostyához hasonló diós lapocska. Azért próbáld ki azt a mascarponés konyakos krémet mert nagyon finom:)) Üdv Edit

catalinca
catalinca Sun, 2010-12-05 22:17

Az eredeti recept ricottával készül, nem mascarponéval, aminek előnye, hogy lényegesen könnyebb, nem zsíros. Szicíliában a két végét apróra vágott pisztáciába mártják. Máshol kis kandírozott gyümölcsdarabokkal /pl. narancshéj/ díszítik. Isteni finom.

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-12-05 22:54

Kedves Catalinka ! Annak is ilyen a tésztája ,vagy olyan amit olajban kell kisütni? Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-08-29 21:32

Örülök , hogy jól vagy és a kezeid is épek . Nálunk nem telik el egy hónap úgy , hogy ne készítenék belőle egy adagot. Pont ma voltam a Lidli-ben és megint nem bírtam kiállni , hogy ne vegyek mascarponét pedig egy volt a hűtőben otthon.Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-08-25 19:36

Kedves Heni! Azóta is gyártod rendszeresen a sütit ? A kezeid megvannak még ?Mi újság veled? Pusz Edit

m.m.
m.m. Sun, 2010-08-29 11:38

szia edit! :-)
rendszeresen nem, mert ez inkább olyan ünnepre való, "vágjak fel hogy ilyet is tudok"-süti :-). de pl. most hétvégén ez kerül az asztalra (az 5 másik fajta süti mellé), mert búcsú van nálunk, és pavlovi reflexként ilyenkor elkapja család nőtagjait a sütés "kényszere" :-) és köszönöm kérdésed, ujjaim és én is megvagyunk, bár előbbiek óhatatlanul megint "tűzpróbán" estek át, de hát a jó dolgokért nem árt kicsit megszenvedni :-))))
szép napot neked
heni

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-29 08:14

Aki megcsinálta irja meg , hogy tényleg olyan finom??

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-03-24 11:57

Közlemény!!!!! 03-25 én a LIDL- ben lehet megint kapni TARTÓS -SÜTŐFÓLIÁT Ami kell ehhez a recepthez hogy nagyon könnyen megtudd csinálni 699 FT /fekete színű vékony nylon/ Heni Igazad volt :))))

m.m.
m.m. Fri, 2010-03-19 20:44

szia, most olvastam gasztro-n, hogy március 25től sütős hét kezdődik LIDL-ben. igaz pesti volt a blogos, aki írta, de talán egész mo területén ugyanazok az akciók vannak náluk. sok szerencsét :-)
m.m.

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-03-18 10:20

Szia Kedves Geri! Én még nem láttam cukrászdába ilyet, persze attól még lehet , hogy van olyan cukrászda ahol lehet ilyet kapni.Szicíliában biztos van olyan hely ahol ha nem is ezt a fajtát de cannolit lehet kapni. Állítólag nálunk is lehet cannoli csövecskéket készen kapni és csak meg kell tölteni.Érdeklődj nagyobb üzletekben ahol van sok különleges dolog. Mondjuk nem tudom ,hogy , hogy lehetne ilyet árulni cukrászdában, hiszen ha előre megtöltöd akkor megpuhul. Inkább csináld meg Te . Tényleg nagyon finom. Sok sikert!Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-03-18 09:06

Nagyon guszta , kifogom próbálni ! Cukrászdában ilyet nem lehet kapni?

m.m.
m.m. Wed, 2010-03-17 14:46

szia!
az egyik fóliát egy háztartási cikkeket áruló üzletben (makro) vettem, a másikat pedig egy "mezei" papírüzletben. ez utóbbiból az utolsót hoztam el. a háztartási üzletbeni 1000használatra jó, és cca 6 euró volt-akcióban (szlovákiában élek ugyanis). amikor a neten utánakerestem, honnan lehetne beszerezni, a köv. helyeket sorolta: papírüzlet, drogéria, nagyobb hiper, háztartási üzlet. hát én sem hiperben (a közelben levő 3ban), sem drogériában nem találtam, de lehet, hogy csak ki kell várni...kitartás :-)
szép napot
m.m.

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-03-17 15:40

Köszi a válaszodat. Azt még ird majd meg ,hogy milyen a fólia? Olyan fekete nylon mint amiről küldtem képet vagy valami más? Örülök , hogy Szlovákiában is ismerni fogják ezt a sütit :))) Hiába az internet határtalan:)) Puszi szia Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-16 18:00

Ez isteni finom. Ilyet még életemben nem ettem . Nagyon gratulálok a feltevőnek.

m.m.
m.m. Sun, 2010-03-14 22:39

szia. igen, kaptam tartós fóliát (mindjárt kettőt is vettem), és cso-dá-la-tos. lejött. kérnem sem kellett :-) mármint az ostya a fóliáról. magától. szereztem be olyan speckó "csöveket" is, amire fel kell tekerni :-) azbesztkezet még nem árulnak, így nem nagyon maradt tenyerem, de megérte. legalábbis családtagok állítása szerint :-)))) nagyon finom lett, és ropogós. és igazi cukrásznak éreztem magam :-) köszönöm. hálám örökké üldözni fog :-)
szép estét! m.m. /heni/

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-03-15 09:01

Na ennek nagyon örülök.Mármint nem annak ,hogy megégetted a kezedet hanem , hogy a családodat elkápráztattad a sütivel . Szeretném megkérdezni , hogy hol vetted a fóliát mert itt Monoron ahol lakom már nem lehet kapni , és kellene a barátnőmnek meg családtagnak, na meg magamnak is bespejzolnék mert az van ráírva , hogy 300 x lehet felhasználni. Ha egyátalán olyan Lidliset vettél. Mondjuk mindegy , hogy milyen az a lényeg , hogy működjön:)) Ird meg légyszi hogy hol vetted?! A recepthez még annyit szeretnék el árúlni , hogy van aki nem szereti a diót vagy nem eheti mert allergiás rá /a keresztfiamnak kiveri a száját rögtön/ ezért ,hogy ő is ehessen megpróbáltam kókuszreszelékkel helyettesíteni a diót. Sikerült. 5 dkg kókuszreszeléket tettem bele és mindent ugyan úgy csináltam. Nagyon finom az is csak kicsit édesebb. Majd ha csinálok megint lefényképezem és azt a receptet is felteszem. Próbáld ki , hogy a krémbe teszel aszalt gyümölcsdarabokat. vagy mogyorót stb.... Tényleg most jut eszembe lehet , hogy mogyoróval is kipróbálom a tésztát:))))))Várom válaszod. Köszi Puszi Edit !

m.m.
m.m. Sat, 2010-03-13 19:22

szia, nekem is sikerült!!! :-) köszönöm a sok-sok segítséget, útmutatást, és képeket... szuper lett :-)

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-03-14 08:14

Kedves Heni / m.m. / Nagyon örülök , hogy tudtam segíteni és, hogy sikerült! Kaptál olyan tartós fóliát vagy valami mást? A családodnak ízlett?? Ha van időd írd meg . Puszi Edit

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-03-09 13:38

Kedves laraed! Nem, még nem próbáltam ki. Várom a megfelelő alkalmat!:) Vagy csak még nem bírtam rávenni magam, mert azért gondolom egy kis ideig el kell bíbelődni vele első alkalommal! Locatelli egyébként őrölt mandula - Amaretto Disaronno párost használ a dió-konyak helyett a receptjében. Készíti sütőben is 165°C fokon, 4 percig sütve aranysárgára, de csinálja úgy is, hogy a tésztát nyújtható állagúra készíti, és fémcsövekre rátekerve olajban süti ki. (hagyományosan zsírban sütik) Egyszóval ezért így első olvasatra még nem szántam el rá magam...Te bátrabb vagy!:)) Ha egyszer elkészítem, beszámolok róla! Jó sütögetést: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-03-08 18:28

Giorgio Locatelli volt aki ezt a nyálcsorgató finomságot készítette a műsorában. Csak azért tudom mert az én fantáziám is rámozdult...:))) Üdv:Mrs Smith

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-03-09 09:14

Kedves Mrs Smith ! Ki is próbáltad??Ha igen Neked sikerült? Na és ,hogy ízlett?

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-03-08 18:12

Szia m.m.! Előszőr amikor csináltam sima spáros sütőpapíron sütötem. Akkor sikerült. Aztán elfogyott a papirom és másik már nem volt olyan jó.Felkelett feszegetni a papírrol nekem is. Nagyon mérges voltam mert nem ment simán!Már majdnem lemondtam a további próbálkozásrol.
. Ekkor találtam meg ezt a tartós sütőfóliát a lidliben.700 ft körül volt .Úgy hogy megvettem .Gondoltam ha nem válik be akkor sem olyan nagy összeg! De ezt most komolyan mondom azóta nagyon könnyű sütni ezt a sütit. Kaptam egy szilikonos tartós fóliát de azt még nem próbáltam ki. majd ha kipróbálom megirom , hogy az milyen.Add meg az e-mail cimed és küldök képet a készítési fázisokról!Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-08 16:46

szia, én is láttam műsort, és most, hogy megtaláltam nálad a receptet, gondoltam el is készítem a régóta vágyott édességet. de sajnos nem sikerült. egytől egyig leragadtak a kicsi tésztakörök. tényleg csak a fólián múlna? mert akkor szerzek be egyet. vagy lehet, hogy elrontottam vlmit? megkérdezhetem, milyen állaga volt a tésztának, mikor felkented a "papírra"?

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-02-05 20:52

Szerintem azért pakolod ide a receptjeidet , hogy mi is találjunk magunknak valami fincsit , valami újdonságot, Úgy , hogy abba ne hagyd:))))) Ha elkészíted nem fogod megbánni. Isteni finom. Szerintem!!!! Szerinted????

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-02-05 14:48

Na jó, ezt is muszáj elkészítenem. Tényleg, minek pakolok fel ide recepteket, mikor itt annyi jó van? Szerintem én már innen fogok főzőcskézni. :-) Tök ügyi vagy!!

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-02-05 13:48

Különben nem olasz hanem szicíliai süti, de olyan kategória nem volt:))))))

563
vaj 7 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 25 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
finomliszt 6 dkg
dió 15 dkg
mascarpone 50 dkg
porcukor 20 dkg
brandy 5 ek