r
Nosalty Logó

Túrós citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Túrós citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 6954 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.2 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11194.8 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    2803 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    3350 mg
  • Nátrium
    2259 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2825 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    1483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 6954 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
  2. Ezután fakanállal óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Kikent tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, teljesen kihűtjük.

Krém

  1. Egy nagyobb lábosba reszeljük a citromok héját, belefacsarjuk a citromok levét, belerakjuk a pudingporokat, majd az egészet csomómentesre keverjük a tejjel, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ezután kihűtjük a pudingot.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Kb negyedét félrerakjuk a torta bevonásához, díszítéséhez. A többi krémbe belekeverjük a túrót.
  3. A piskótát vízszintesen három részre vágjuk. Az alsó lapra kenjük a túrós krém felét, rárakjuk a középső lapot, rákenjük a krém másik felét, és befedjük a harmadik lappal.
  4. A félretett citromos krémmel bevonjuk a tortát, és fantáziánk szerint díszítjük (én most krémrózsákkal díszítettem, a torta közepére mandarinból készítettem rózsát, amit színtelen zselatinnal vontam be). Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek és szépen megdermedjen a krém.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 44473
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 20.

Receptkategóriák

Túrós citromtorta
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Citromtortát szerettem volna sütni... saját szülinapomra és a férjemére. Tesóm pedig túrótortát követel rajtam, úgyhogy gondoltam a kettőt összekötöm. :) Így találtam ki ezt a túrós-citromos krémet. Nagyon jól lehet vele dolgozni, díszíteni is, jó az állaga, és ami a legfontosabb, nagggyon citromos, de mégsem savanyú. Kicsit a gyermekkorom  túró rudijára emlékeztet, ami szintén jó citromos volt.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?