Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványsajtos féltükörtojás

Márványsajtos féltükörtojás
Márványsajtos féltükörtojás
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fő kísérleti forrásom (leginkább reggelinél) a tojás és a sajt. Legutóbb egy krémlevesnél (gyermekláncfűleves) készítettem sajtkorongokat, most pedig a tükörtojásomat spékeltem meg egy másik fajtával.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját egyszerűen ki fogjuk sütni a korongok tetejére egy kis olívaolajon.
  2. A korongok is pofon egyszerűen készülnek. A kék sajtot (rokforttal a legízletesebb) nyomkodjuk szét egy villával, adjuk hozzá a tojásfehérjét, a kacsazsírt, majd a lisztet. Dolgozzuk össze.
  3. Nekem egyszerű dolgom volt, mert tükörtojás-serpenyőben formálom a korongokat, de ügyes kezűek ugyanilyen szép korongokat tudnak alkotni simában is. Meg-meg forgatjuk amíg szép aranybarna nem lesz a két korong, és ugyanennyi idő alatt középfolyósra készül a két sárgája is.
  4. Egymásra helyezzük őket, és már kész is az ízletes reggeli.
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 523
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

különleges tükörtojás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

332
kéksajt 10 dkg
tojás 2 db
kacsazsír 0.5 ek
finomliszt 1 csapott ek
olívaolaj 1 ek