r
Nosalty Logó

Márvány oldalas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Márvány oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltenivalóhoz

A parajkrémhez

A tojáslepényhez

Összesen 915 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltenivalóhoz

A parajkrémhez

A tojáslepényhez

Összesen 3658 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltenivalóhoz

A parajkrémhez

A tojáslepényhez

Összesen 139 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1634.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6076 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13968 micro
Összesen 915 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.2 g

Zsír

  • Összesen
    277.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    2901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6538.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    2514 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3033 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    1153 micro
  • K vitamin:
    2091 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1146 micro
  • Kolin:
    2358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24305 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55870 micro
Összesen 3658 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2130 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

A töltenivalóhoz

A parajkrémhez

A tojáslepényhez

Elkészítés

A töltenivalóhoz

  1. Az oldalast csontozás után formázzuk, alaposan kiklopfoljuk, vigyázva, nehogy kilyukadjon.
  2. Fűszerezzük. A hideg sülteket bátrabban fűszerezhetjük.
  3. Az olajba feltesszük a kiolvasztott parajkrémet, hozzáadjuk a fokhagymapépet. Ledinszteljük, fűszerezzük.
  4. A tojást jó habosra keverjük. Lassan csurgatva, jól elkeverjük a parajkrémmel. Ha összefogta, levesszük a tűzről.
  5. A 10 tojást 2 dl tejjel habosra keverjük, ízlés szerint sózzuk.
  6. Csomómentesre dolgozzuk a liszttel.
  7. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  8. A munkaasztalon magunk elé terítjük az oldalast úgy, hogy ahonnan a csontokat kiszedjük, az lesz a töltelékes oldala.
  9. Közben a sütőbe toljuk a kikent gáztepsit, kicsit megmelegítjük, majd beleöntjük a tojásos keveréket. Eloszlatjuk, hogy mindenütt egyforma vastagságú legyen, és szép aranysárgásra sütjük. (Nem szabad kiszárítani!)
  10. Visszatérünk az oldalashoz: ráöntjük a parajkrémet, egyenletesen elsimítjuk rajta.
  11. A tojáslepényt egyben kiemeljük a tepsiből, és a parajkrém tetejére fektetjük.
  12. Ahol sok, levágjuk, és a hiányos helyeken kipótoljuk. (Nem nagy baj, ha valahova nem jut.)
  13. Vigyázva, szorosan feltekerjük, mint a beiglit.
  14. Spárgával hurkolva - mint a szalámit - az elejétől a végéig szorosan átkötözzük.
  15. Amekkora tepsibe belefér, elrendezzük az olajat, és egy kevés vizet öntünk alá. Alufóliát teszünk rá, és az előmelegített sütőbe tesszük.
  16. 1 órát sül, majd levesszük a fóliát. A mellette lévő szafttal locsolgatva, kb. 40-50 perc alatt pirosra sütjük. (az idő függ az oldalas nagyságától) Vigyázzunk, ki ne száradjon, mert nehéz lesz szeletelni!
  17. Előbb a konyhában hagyjuk hűlni, leöntjük a szaftját, majd becsomagoljuk a fóliába, éjszakára hűtőbe tesszük.
  18. Másnap eltávolítjuk róla a spárgát, felszeleteljük, szétrakosgatjuk a munkaasztalon, és aszpikkal lefényezzük.
  19. Fényes tálcára vagy tányérra rendezzük.Tetszés szerint zöldségekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7933
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 07.

Ajánló

Adjunk mellé friss, szezonális zöldségekből készült bármilyen salátát köretnek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Márvány oldalas
Olaszné Anci 191 recept

Úgy fel tudom túrbózni magam, ha ebben a kategóriában tevékenykedem, hogy még a vérnyomásom is kibillen a megszokott értékéből. Nem tehetek róla, annyira szeretem, feldob. A gyönyörű friss zöldségek frissek, ropogósak, na és az a színkavalkád!

Hozzászólások

Mátayné Zsuzsa

Ancikám! Csak a képet láttam,és már tudtam,hogy ez csak a TE recepted lehet!Hát ez valami gyönyör?,és biztos olyan finom is.Spenót imádó vagyok,ezt el fogom készíteni. Gratulálok!!! Zsuzsa

Olaszné Anci

Zsuzsikám! Minden hozzávaló külön-külön is nagyon finom,hát még eggyütt!Köszönöm a kedves szavakat,engem ez inspirál és örülök,hogy neked is tetszik!Készítsd el,sok sikert! O-né Anci.

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! Ez nagyon gusztusos, olyan ügyes kezed van!:-))) Nem beszélve róla, hogy nagyon finom lehet:-))) Köszönöm, elmentettem, és nagynénémnek, barátn?imnek elküldtem.Készítsék csak el ezt a finomságot ?k is:-))) Szép napot!Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Éva -Anyócám! Köszönöm a kedves szavakat,igazad van nagyon finom vegyes íze van.Az oldalas,a parajkrém,a tojás kellemes összhangot alkotnak.Készítsd el te is egyszer!Szép napot neked is! Puszi: O-né Anci.

Törölt felhasználó

Ancikám! Fantasztikusat alkottál!El?ször csak a képet néztem,els? benyomásom az volt,hogy ez egy különleges torta. Azután láttam,hogy oldalasról van szó.Az el?z? hozzászólóhoz hasonlóan én is Rád gondoltam,ez csakis a Te "m?ved "lehet.Biztos vagyok benne,hogy legalább olyan finom,mint amilyen szép! Nem tudom,mikor lesz hozzá bátorságom az elkészítéséhez? Mindenesetre-mentettem! Puszi:Ági

Olaszné Anci

Kedves Ági! Köszönöm a kedves szavaidat,engem ez visz el?re! Nagyon örülök,hogy tetszik. Bátran hozzáfoghatsz,mert egész biztosan sikerülni fog!Minden jót és szép napot neked! Puszi:O-né Anci.

Törölt felhasználó

FAIN !!!

Olaszné Anci

Kedves Szalko! Köszönöm!Szép napot! üdv: Anci.

vadgesztenye

Gyönyör?en diszített hidegtálaid vannak, gratulálok!

Olaszné Anci

Kedves Vadgesztenye ! Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen ! Nagyon szeretem a hidegkonyhát. Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

Törölt felhasználó

Szia.Milyen más húsbol lehetne ezt még elkészíteni?El?re is köszönöm a választ.

Olaszné Anci

Kedves Kati28 ! Amennyiben sertéshúson belül gondolkodsz, akkor combból is elkészíthet?. Mintha szeletet vágnál a combból, csak nem vágod el egészen. Szépen kigörgeted, vágsz, görgeted, míg a combból van. Így egy szép, nagy lapos hússzeletet kapsz. Elkészítheted pulyka, vagy csirkemell filéb?l is a fenti módszerrel el?készítve a húst, a többi m?velet ugyanaz, mint a receptben. Természetesen a baromfiból kisebb átmér?j? szeletek lesznek, de ugyanúgy jól mutatnak. Nem tudom, tudtam-e segíteni ? Szeretettel üdvözöllek : Anci

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a segítséget, el is fogom készíteni majd, mert nagyon ínycsiklandó a fotó:))

Olaszné Anci

Kedves Kati28 ! Nagyon szívesen ! Várom a visszajelzést a siker után ! Szép hétvégét ! Anci

Hozzávalók

A töltenivalóhoz

A parajkrémhez

A tojáslepényhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek