Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márton kifli

Márton kifli
Márton kifli
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű kelt tésztát kerestem a frissen készített áfonyalekváromhoz. Egy süteményes könyvben találtam a receptet. Nagyon finom, puha tésztát kaptam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

ajánlat

A tetejére lehet vagdalt mandulát vagy diót szórni, miután megkentük a tojással.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  2. A tojássárgáját és a citromhéjat hozzáadva tovább keverjük.
  3. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  4. A kikevert masszához adjuk a lisztet, a sót és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, és lassan kelesztjük kb. 1-1,5 órát.
  5. Liszttel hintett gyúródeszkán nyújtjuk, háromszögeket vágunk belőle.
  6. Ízlés szerinti töltelékkel (szinte bármivel meg lehet kenni, ami csak eszünkbe jut) megkenjük (lehet töltelék nélkül is készíteni).
  7. Hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kifliket. Így kelesztjük még fél órát.
  8. A felvert tojással megkenjük.
  9. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 619
elküldve: 4
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nonoo

Mióta szakács: 2013.05.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Márton-nap
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros kifli, áfonyalekváros kifli, ízes kelt kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

825
vaj 110 g
porcukor 50 g
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 2 db
cukor 1 teáskanál
élesztő 2 dkg
tej 2.5 dl
finomliszt 380 g
1 csipet
tojás 1 db
áfonyadzsem 20 dkg