r
Nosalty Logó

Margit meggyes-mentás piskótája

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Margit meggyes-mentás piskótája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 454 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2718 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 454 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9557.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    2230 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    4021 mg
  • Nátrium
    2618 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3465 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2877 micro
Összesen 2718 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kimagozott meggyet keverjük össze az apróra vágott mentalevéllel, és tegyük 1 szűrőbe, hogy a leve kicsepegjen.
  2. A tojásokat elválasztjuk, és külön tálba tesszük a fehérjét és a sárgáját (sárgáját nagyobb tálba).
  3. A lisztből vegyünk ki 5 ek-lal, és keverjük össze a sütőporral és a kakaóval.
  4. A fehérjébe tegyük bele a sót, és tegyük félre.
  5. Gyújtsuk be a sütőt.
  6. A sárgájába tegyük bele a a cukrot, vaníliás cukrot, és robotgéppel verjük fel habosra, majd tegyük félre.
  7. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá.
  8. Mikor ezekkel megvagyunk, kezdjük el felváltva adagolni a lisztet és a megmaradt sütőport és a felvert tojásfehérjét, vigyázva, kavarás közben a hab ne törjön össze, kb. a hab felét tegyük bele.
  9. Ha megvan, szemre osszuk el a masszát, és a felét vegyük ki, a megmaradt részbe óvatosan kavarjuk még bele a fahéjat, majd tegyük félre.
  10. A félretett masszába óvatosan kavarjuk bele a kakaós lisztet és megmaradt habot.
  11. Sütés:
  12. A tepsi aljába helyezzünk zsírpapírt, és kenjük be vékonyan olajjal.
  13. Márvány mintázattal váltakozva csorgassuk bele a fehér és barna masszát.
  14. Tetejére helyezzük el a már kimagozott és lecsepegtetett meggyet.
  15. Helyezzük a forró sütőbe. Sütési idő kb. 20-25 perc, érdemes a szúrópróbát elvégezni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1811
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 20.

Receptkategóriák

Még melegen díszíthetjük friss mentalevéllel. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek