r
Nosalty Logó

Almás pite Vivuctól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivuc
Almás pite Vivuctól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1354 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 5409 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 188 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1354 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    245.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4919.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1207 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    761 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1580.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1033 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 5409 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Lisztet egy tálba öntjük a sütőporral és a porcukorral, kimérjük hozzá a tejföl, hozzáadjuk a tojást, és összedolgozzuk az egészet a hideg kockára vágott vajjal és zsírral. Hűtőbe tesszük, míg készül a töltelék.
  2. Meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük az almát. Kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat ízlés szerint és a mazsolát. Jól összekeverjük.
  3. Kivesszük a hűtőből a tésztát, két egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk tepsi méretűre, kb. ujjnyi vastagra.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik tésztalapot, majd egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal. Összecsipkedjük a széleket, hogy ne jöjjön ki a töltelék. Villával megszurkálják mindenhol, egészen az aljáig.
  5. Megkenjük felvert tojással, majd előmelegített, 175 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2851
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az első sütemény, amit anyukámmal közösen sütöttünk. Most, hogy már én is anyuka lettem, elővettem ezt a régi, jól bevált receptet. Azért, hogy az én kislányomnak is meglegyen az igazi "almás süti élménye".

Hozzászólások

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?