r
Nosalty Logó

Diabetikus almás pite

Jolimami
Diabetikus almás pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

978
Kalória
8g
Fehérje
193.7g
Szénhidrát
21.3g
Zsír
115.8g
Víz
82.9g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
144.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

Összesen 978 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

Összesen 5854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

Összesen 276 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 978 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1162.3 g
  • Cukor
    868 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    694.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 5854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölt felengedjük fél deci meleg vízzel, belekeverjük a cukrot és az élesztőt.
  2. Villával felverjük a tojást, és kiveszünk belőle egy kiskanálnyit.
  3. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, beledolgozzuk az összes többi összetevőt, a közben felfutott élesztős tejfölt is.
  4. Amíg a tésztát pihentetjük, meghámozzuk és felkockázzuk az almát, és a cukorral, fahéjjal, citromhéjjalegyütt megpároljuk, hagyjuk kicsit hűlni.
  5. A tésztát ketté osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A széleit levágjuk, hogy szép egyenes legyen, a maradék darabka tésztát felhasználhatjuk díszítésnek.
  7. Vékonyan kivajazott sütőpapírra helyezzük az egyik tésztalapot, elkenjük rajta a puhára párolt fűszeres almát, ráhelyezzük a másik tésztalapot.
  8. Előmelegítjük a sütőt.
  9. A félretett tojáshoz pár csepp zsiradékot vagy tejet keverünk, ezzel bekenjük a tészta tetejét.
  10. A díszítéshezfélretett tésztából annyi gombóckát csípünk le, ahány kockára akarjuk szelni a süteményt, és ezeket elhelyezzük a tészta tetején.
  11. 20 perc sütés után, ha szükséges, felső rácson 3-4 percig sütjük tovább, így gyönyörű színe lesz.
  12. Rácson hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x38

Édességre vágytunk, ami beilleszthető a cukorbeteg-diétába. Régi almáslepény receptemre dolgoztam ki ezt a diabetikus variációt, az arányok nekünk beváltak, legközelebb dióval dúsítom, majd ha friss kapor lesz, a kapros-túrós variációt is megsütöm.

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...