r
Nosalty Logó

Marcipános torta Jolán konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Marcipános torta Jolán konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az olajos piskótához

A krémhez

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 1326 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az olajos piskótához

A krémhez

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 7959 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az olajos piskótához

A krémhez

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 333 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1326 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    326.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3227.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1097.3 g
  • Cukor
    832 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 7959 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 333 Kcal

Hozzávalók

Az olajos piskótához

A krémhez

A tetejére

A töltelékhez

Elkészítés

Az olajos piskótához

  1. Elkészítjük az olajos piskótát. A tojásfehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét. A másik felével habosra keverjük egy tálban a tojássárgákat, amihez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint az olajat.
  2. A felvert fehérjéhez finoman hozzákeverjük a kikevert tojássárgákat, majd kisebb adagokban - vigyázva a habra - hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Tortaformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Krém készítése: a vajat, tejet, cukrot és az összetört csokoládét óvatosan összemelegítjük állandóan kavargatva, majd a kevés tejben elvert étkezési keményítőt hozzáöntve kicsit megforraljuk, hogy besűrűsödjön.
  5. A gyúródeszkára folpackot teszünk, majd a marcipán nagyobb részét rátesszük és kicsit kerekre nyomkodjuk, majd ráhelyezünk egy folpackot, és igyekszünk minél nagyobb kerek lappá nyújtani. (A folpack azért jó, mert így nem ragad a nyújtófára a marcipán, legalábbis nekem ez jött be.)
  6. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megkenjük a lekvárral. Erre kenjük a langyosra hűlt csokoládékrémünket, és az előtte lereszelt megmaradt marcipánnal megszórjuk a csokikrém tetejét, majd ráhelyezzük a piskótalapot. A torta tetejét is megkenjük a lekvárral és a maradék csokikrémmel.
  7. Az összeállított tortára óvatosan ráügyeskedjük a kinyújtott marcipánt, amit szépen rásimítunk. A lelógó részeket késsel körbevágjuk. A leeső darabokat 1 kk kakaóporral összegyúrjuk, kinyújtjuk, és ezzel díszítjük a tortánkat...:-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2443
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a marcipánt, így elkészítettem életem első marcipántortáját, ami nagyon finom lett. Gondoltam megosztom Veletek...:-)

Hozzávalók

Az olajos piskótához

A krémhez

A tetejére

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek