r
Nosalty Logó

Fenyőmagos csokitorta

Nagygombócos
Fenyőmagos csokitorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

919
Kalória
13.5g
Fehérje
73g
Szénhidrát
65.6g
Zsír
45g
Víz
258.8g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
54.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    292 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1242 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 3673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 445 kcal

Elkészítés

  1. Darabokra tördeljük a csokoládétés egy tűzálló tálkába tesszük. Ezt egy edénybe állítjuk, amelybe vizet öntünk a tálka feléig. A vizet felmelegítjük, de nem forraljuk. A csokit a vízfürdőben hagyjuk, amíg folyós nem lesz. Közben párszor megkeverjük. Ha megolvadt a csoki, a tálkát kiemeljük az edényből és félretesszük kicsit hűlni.
  2. A fenyőmagot egy serpenyőben kissé megpirítjuk (vigyázzunk, mert könnyen megég). Ezután egy vágódeszkán késsel felaprítjuk.
  3. Szétválasztjuk a tojásokat. Egy keverőtálban a lágy vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot krémesre keverjük. Egymás után hozzáadjuk a tojássárgákat. Mindig csak addig keverjük, amíg a tojássárgájának a nyomai már nem láthatóak.
  4. Kanalanként hozzáadjuk a langyos csokoládét, majd a fenyőmagot is.
  5. A tojásfehérjéből kemény, enyhén csillogó habot verünk, amit a csokis masszára lapátolunk, majd rászórjuk a lisztet is. Ezt óvatosan összekeverjük, úgy hogy minél kevésbé törjük össze.
  6. A masszát kivajazott (kb. 26 cm átmérőjű) sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben 150 fokon sütjük kb. 50 percig. Villával vagy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy rendesen megsült-e.
  7. Sütés után kicsit hűlni hagyjuk, a tetejét porcukorralmegszórjuk. (A recept szerint ki kellett volna borítani a sütőformából,de én benne hagytam és abból vágtam a szeleteket.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p

Az olasz konyha alapjai c. könyvből való ez a recept, ami azt a mottót kapta, hogy "Maga a kísértés...".

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek