r
Nosalty Logó

Marcipángyümölcsös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Marcipángyümölcsös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A borításhoz

A díszítéshez

Összesen 448 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A borításhoz

A díszítéshez

Összesen 5417 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A borításhoz

A díszítéshez

Összesen 232 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 448 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    263.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4470.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    1435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.7 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 5417 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A borításhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások fehérjét egy keverőtálban a sóval és a citromlével habverővel keményre verjük, majd kanalanként beletesszük a cukrokat. Addig keverjük amig serceg a cukor, + 1 perc.
  3. A tojássárgákat egyesével belekeverjük, jó kemény masszát kapunk.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporra,l és 1-2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal a masszába keverjük. Utána lassan-óvatosan, nem kell teljesen simának lennie.
  5. A masszát beöntjük a formába, és mehet a sütőbe.
  6. 10 percig nem szabad kinyitni a sütőt, majd visszavesszük 150-160 fokra, és még tovább sütjük tűpróbáig.
  7. Ha már jó, kikapcsoljuk a sütőt, és még kicsit bent hagyjuk nyitott ajtó mellett.
  8. Kivesszük, hagyjuk hűlni, majd körvevágjuk egy éles késsel, és a forma oldalát levesszük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd háromba vágjuk.
  9. Krém: egy üveg meggybefőtt levét kiegészítjük vízzel, hogy fél liter legyen. Elkeverjük benne a pudingot és a cukrot, majd felfőzzük. Teljesen hagyjuk kihűlni! Érdemes előző nap elkészíteni.
  10. A mascarponét összekeverjük a pudinggal, a vaníliás cukorral, sóval, és ízlés szerint, ha kell a porcukorral.
  11. Ezzel megkenjük a piskóta lapokat, és rátesszük a jól lecsöpögtetett meggyet.
  12. Kívülre: megfőzzük a pudingot a tejben, és még melegen beletördeljül a fehércsokit, és jól kihűtjük. Ezt is érdemes előző nap! Másnap jól átpaszírozzuk egy szitán, hogy ne legyen csomós.
  13. A Hulalát jó keményre verjük, és összekeverjük a pudinggal. Ezt a krémet lehet igény szerint ételfestékkel v. szörppel színezni.
  14. Ezzel a krémmel kívülről bekenjük, és díszíthető a torta kedvünk szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2215
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Ajánló

Gyermeknek alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztlányom kislányának készült a torta a névnapjára. Ő "tervezte" egy sütős számítógépes játékon. Az volt a pláne, hogy olyan legyen, amilyennek Ő tervezte.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A borításhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek