Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdina-tabbouleh

Hajdina-tabbouleh
Hajdina-tabbouleh
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Tabbouleh hagyományosan bulgurral készül, de gondoltam kipróbálom hajdinával. Sajnos az utóbbi nem veszi fel annyira az ízeket, de így is finom. Esetleg több fűszer is kerülhet bele.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Vegetáriánus főétel, előétel vagy köret is lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hajdinát egy evőkanál olajon picit megpirítjuk. Másfél bögre forró vízzel leöntjük - vigyázzunk, fröcskölni fog - és 15 perc alatt készre főzzük. Ha tapadásmentes edényben készítjük keverni sem kell.
  2. Hagyjuk kihűlni a hajdinát egy másik tálba öntve és vékonyra elegyengetve. Közben a paradicsomot és az uborkát felvágjuk.
  3. A hajdinához öntjük a citromlevet, apróra vágott fokhagymát, egy evőkanál olajat, paradicsomot és uborkát.
  4. Lezárható műanyag dobozban, vagy egy tálban fóliával letakarva hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 131
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

hajdina saláta, főtt hajdina zöldségekkel, hajdinasaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

451
hajdina 1 bögre
víz 3 dl
kígyóuborka 100 g
fokhagyma 2 gerezd
koktélparadicsom 15 db
petrezselyem 1 ek
citromlé 2 ek
olívaolaj 2 ek