Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mángoldos ricottával töltött kagylótészta sütve

Mángoldos ricottával töltött kagylótészta sütve
Mángoldos ricottával töltött kagylótészta sütve
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remek, könnyen elkészíthető tésztás étel. Kiadós, mutatós és finom. 

Bővebb információk a blogomon.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mángold leveleket apróra vágjuk, majd serpenyőben olívaolajjal egy perc alatt megpároljuk. Sót, borsot teszünk hozzá, és némi igen apró szemű kapribogyót, végül pár levél aprított bazsalikom levelet. Annyi levelet rakjunk a túróhoz, amennyit kedvünk, ízlésünk kíván.
  2. A tésztákat forró vízbe dobjuk, és pár perc alatt félkészre főzzük (mivel a tervem az volt, hogy a végső puhaságot a sütőben éri majd el). A tésztákat leszűrjük, majd mindegyikbe kanalazunk egy kis tölteléket.
  3. Lila sonkahagymát olívaolajon megpirítunk (de nem egészen üvegere, mert azt szerettem volna, hogy evés közben, amikor ráharapok, legyen némi ellenállása). Ezt felöntjük jó sok paradicsomszósszal. A szószt beletesszük egy tepsibe, és belekeverünk vagy három gerezd aprított fokhagymát.
  4. Ebbe az alapba helyezzük a csigatésztákat töltelékkel felfelé, majd sajtot reszelünk rá. Betoljuk a sütőbe 140 fokon alsó-felső hőre. Amikor a tészta a szószban kezd kellően puha lenni, gyorsan rápirítunk a sajtra 180 fokon hőlégkeveréssel.
  5. Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal.
  • sütési hőfok: 140°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 843
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Műkedvelő Hedonista

Mióta szakács: 2013.11.13.
2 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Mángoldos ricottával töltött kagylótészta paradicsomszószban sütve, tészta étel, sült, paradicsomos tészta, sült óriás töltött kagylótészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

856
ricotta 30 dkg
mángold 20 dkg
kagylótészta 30 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
sonkahagyma 1 közepes db
kapribogyó 1 teáskanál
paradicsomszósz 1 ml