Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Penne olívával és prosciuttóval

Penne olívával és prosciuttóval
Penne olívával és prosciuttóval
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a paradicsomszószt nem Itáliában, hanem Spanyolországban "találták fel", mégis az olaszok tökéletesítették, és ők tették világhírűvé. Ez az egyszerű paradicsomos tészta egy falat Olaszország: friss tészta, finom prosciutto, néhány olajbogyó - kell ennél több egy tökéletes villámvacsorához?

www.barilla.hu

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát felszeleteljük, az olívát durvára vágjuk.
  2. Melegítsük meg az olajat, majd adjuk hozzá a sonkát és az olívabogyót, majd főzzük kb. 2 percig.
  3. Vegyük feljebb a lángot, és adjuk hozzá a bort.
  4. Ha a szósz besűrűsödött, adjuk hozzá a paradicsomot és a tejszínt.
  5. Időnként kevergetve főzzük még 10 percig, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  6. Közben sós, bő vízben főzzük ki a tésztát.
  7. Ha kész, szűrjük le, és forgassuk össze a tésztával.
  8. Szórjuk meg az oregánóval, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 006
elküldve: 3
receptkönyvben: 155
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sonkás-olajbogyós penne tejszínes paradicsomszósszal, paradicsomos tészta sonkával, sonkás penne

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

755
penne 1 kg
prosciutto 100 g
fekete olajbogyó 10 db
vaj 1 ek
fehérbor 30 ml
passzírozott paradicsom 2.5 dl
habtejszín 1.2 dl