Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangó puding

Mangó puding
Mangó puding
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Japánban ettem először ezt a pudingot, és szerelem volt első látásra (vagyis kóstolásra). Könnyed, frissítő, ugyanakkor pikáns desszert, amit otthon is könnyedén és gyorsan elkészíthetünk, már ha van kéznél NAGYON ÉRETT mangó vagy mangó konzerv. (A mangó vagy a konzerv megéri az utánajárást!) Melegben kifejezetten üdítő. Laktózérzékenyek készíthetik kókusztejjel; a végeredmény egy sokkal selymesebb, lágyabb puding lesz.

hozzávalók / 4 adag

  • 2.5 közepes db mangó (20 dkg mangópüré, konzerv vagy nagyon érett mangó botmixerrel pürésítve, min. 20 dkg)
  • 5 dkg cukor
  • 5 g zselatin
  • 0.5 dl víz (melegítve)
  • 2 dl tej
  • 1 dl habtejszín

ajánlat

Bármikor, de különösen meleg időben! Laktózérzékenyek készíthetik kókusztejből is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis tálkában feloldjuk a zselatint a meleg vízben. Egy kisebb lábasban megmelegítjük a tejet, és feloldjuk benne a cukrot.
  2. Egy tálban összekeverjük a mangópürét (konzerv mangót vagy nagyon érett mangót botmixerrel pürésítve könnyen elkészíthető) a tejszínnel, majd hozzákeverjük a cukros tejet és a zselatint. Vízzel kiöblített puding formába vagy kis poharakba töltjük, és betesszük a hűtőbe megdermedni.
  3. Tálaláskor a tetejét díszthetjük tejszínhabbal, gyümölcsökkel és mentalevelekkel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 249
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puding mangópüréből, tejszínes mangó puding, tejszínes gyümölcspuding

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-03-25 14:09

Kedves Wannabe Chef, itt lehet mangot kapni, ami remekül beerik ha par napig tarolja az ember. En indiai etteremben elveztem egy Mangos desszertet - hasonlo a Tiedhez, de nem Pudding Volt, hanem kemeny tejszinhabos, es nagyon izlett! Remek lesz vendegvaronak is, szoval: Klassz!!! :) Bekukkantok a blogotokra is. Üdv: Marti

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-03-24 20:47

Nagyon tetszik a recept, de a Foto is! Ki fogom probalni, köszönettel mentettem.

Üdvözlettel, Marti

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Mon, 2014-03-24 21:48

marti48, mi is nagyon szeretjuk! Remelhetoleg Bajororszagban kapsz majd erett mangot, ha nem, marad a konzerv. Az itt leirt 4 adag 4 kcsi "japanos" adag, de megkostolni eleg lesz. Remeljuk izleni fog ( es kiprobalsz majd mast is tolunk, nezz szet a blogunkon is)!

260
mangó 2.5 közepes db
cukor 5 dkg
zselatin 5 g
víz 0.5 dl
tej 2 dl
habtejszín 1 dl