Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás pesto

Mandulás pesto
Mandulás pesto
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz konyha egyik csúcsa nálam: a pesto, bármilyen formában. Nem volt itthon fenyőmagom, úgyhogy egy hirtelen gondolattól vezérelve mandulából készítettem el, most életemben először. Volt már próbálkozásom kesudióval és földimogyoróval pestót készíteni, és úgy is jó volt. De ezzel a pirított mandulával valami mennyei finom. Az eredeti pestót gránit vagy márványmozsárban hosszas munkával készítik, én azonban most simán a robotgépbe dobálva állítottam össze ezt a roppant gyors, ízletes és egészséges ételt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulákat tűzforró vízbe tesszük, kb. 3-5 percig állni hagyjuk, leöblítjük, majd a tenyerünk között egy kissé megdörzsölgetjük, így könnyebb lesz leszedni a héját.
  2. A fokhagymákat meghámozzuk.
  3. A bazsalikomot óvatosan megmossuk, majd teljesen megszárítjuk.
  4. Robotgépbe tesszük először a mandulákat és a fokhagymákat, egy pár másodpercig aprítjuk.
  5. Majd beletesszük a bazsalikomot, sót, borsot és a reszelt sajtot. Szintén pár másodperc aprítás jön.
  6. Kiszedjük egy kis tálkába, majd felöntjük az olajjal. Megkeverjük.
  7. Kifőtt tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 929
elküldve: 1
receptkönyvben: 124
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pesto mandulából, fokhagymás pesto, pesto sajttal, pesztó

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabicika
gabicika Wed, 2013-05-01 09:53

Ha valaki a szamolgatas miatt nem akarja elkesziteni ezt az isteni pestot, akkor a multiknal kaphato cserepes bazsalikombol epp egy ekkora adag keszithetö. Hozza ranezesre ugyanakkora adag mandula es mehet a daraloba))) Probaljatok ki, isteni finom. Kedves Mercedes, köszi a receptet, nem ez lesz az utolso alkalom hogy elkeszitettem!!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2013-05-01 10:30

Kedves Gabicika!Köszönöm szepen a segitseget :)
Nagyon örülök,hogy izlett.nekem is az egyik kedvenc pesto verziom.
Szep napot!
Üdv:Mercedes

608
bazsalikom 50 levél
mandula 25 dkg
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 dl
fekete bors 1 ek
1 csipet
parmezán sajt 50 g