r
Nosalty Logó

Mandulás pesto

Mercedes
Mandulás pesto
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

608
Kalória
17.9g
Fehérje
12.5g
Szénhidrát
57.2g
Zsír
7.4g
Víz
8.5g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 60% Zsír
Összesen 608 kcal
  • 19% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 60% Zsír
Összesen 2430 kcal
  • 19% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 60% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 19% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 60% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 608 kcal
  • 19% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 60% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    228.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4126.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    693 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2430 kcal
  • 19% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 60% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 621 kcal

Elkészítés

  1. A mandulákat tűzforró vízbe tesszük, kb. 3-5 percig állni hagyjuk, leöblítjük, majd a tenyerünk között egy kissé megdörzsölgetjük, így könnyebb lesz leszedni a héját.
  2. A fokhagymákat meghámozzuk.
  3. A bazsalikomot óvatosan megmossuk, majd teljesen megszárítjuk.
  4. Robotgépbe tesszük először a mandulákat és a fokhagymákat, egy pár másodpercig aprítjuk.
  5. Majd beletesszük a bazsalikomot, sót, borsot és a reszelt sajtot.Szintén pár másodperc aprítás jön.
  6. Kiszedjük egy kis tálkába, majd felöntjük az olajjal.Megkeverjük.
  7. Kifőtt tésztával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p

Az olasz konyha egyik csúcsa nálam: a pesto, bármilyen formában. Nem volt itthon fenyőmagom, úgyhogy egy hirtelen gondolattól vezérelve mandulából készítettem el, most életemben először. Volt már próbálkozásom kesudióval és földimogyoróval pestót készíteni, és úgy is jó volt. De ezzel a pirított mandulával valami mennyei finom. Az eredeti pestót gránit vagy márványmozsárban hosszas munkával készítik, én azonban most simán a robotgépbe dobálva állítottam össze ezt a roppant gyors, ízletes és egészséges ételt.

További receptek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...